Scroll to top

İngiltere’ye gitmeden önce hazırlanma aşaması vizenin çıkması ile başlıyor aslında. Çünkü vize başvurusu yaptıktan sonra sonuçlanana kadar olan süreç ister istemez gergin olabiliyor. İngiltere vizesinin zor çıktığına dair söylemler duymuştum. Bu yüzden vizem çıkacak mı? Ne zaman çıkacak? Ya çıkmazsa gibi sorular kafanızda dönüp duruyor ve heyecanla vizenin çıkacağı günü bekliyorsunuz. Halbuki İngiltere vizesi süreci öyle herkesin anlattığı gibi zor değil. Sadece gerekli evrakları hazırlayıp teslim ediyorsunuz ve başvuru merkezinde fotoğrafınızı çekip parmak izinizi alıyorlar. Bu kadar basit! Yok mülakat yapıyorlar, soru soruyorlar gibi pek çok şey karşınıza çıkabilir ama öyle bir durum yok, rahat olun. Zaten vize başvurunuzda İngiltere’ye dil eğitimi almak için gittiğinizi belirttiğinizden dolayı bir aksilik yaşama ihtimaliniz çok düşük. Ben vize başvurum onaylandıktan sonra uçak biletimi almıştım ve bu hazırlık aşamamın başlangıcı olmuştu. Daha sonra İngiliz aksanına kulak aşinalığı kazanmak için önceden de izlediğim İngiltere yapımı dizi ve filmleri izlemeye devam ettim.

Sonrasında, İngiltere’nin hava durumuna uygun giysilerden oluşan bavulumu hazırladım. Ben yaz mevsiminde gittiğim için genelde yazlık kıyafetler tercih ettim ama İngiltere’nin yağmurlu ve serin havasına karşı da hırka, ince bir yağmurluk, kapalı ayakkabı, küçük bir şemsiye de ekledim. Çok fazla kıyafet alıp bavulda yer kaplamaya çok da gerek yok. Dönüşte zaten daha ağır bir bavulla dönüyorsunuz ister istemez. (Not: StudyACourse.com’da artık Türk Hava Yolları özel öğrenci bileti alabiliyorsunuz ve bu biletle 40 kg bagaj hakkınız oluyor. Rahat rahat yeterli)

Ayrıca ihtiyaç duyduğunuz hemen her şeyi makul fiyatlarda İngiltere’de de bulabilme imkanınız var. Dolayısıyla, giderken bavulda biraz boş yer bırakmak iyi olacaktır. Kıyafetlerin dışında bavula koyduğum diğer eşyalar; sırt çantası, defter, kalemlik, İngilizce kitap, priz dönüştürücü (İngiltere’de kullanılan prizler Türkiye’dekinden farklı olduğu için ilk günler sıkıntı yaşamamak için ben gitmeden önce almayı tercih ettim), atıştırmalık birkaç yiyecek…

Bunun yanı sıra İngiltere’de gideceğiniz şehri araştırıp hazırlığınızı ona göre detaylandırabilirsiniz. Ben Londra’ya gideceğim için Londra’da gezilecek yerler, turistik yerler, tarihi eserler, müzeler, parklar, galeriler, caddeler vs. gibi yerlerin listesini hazırlamıştım. İngiltere’ye dair genel bilgiler (kültürü, insanları, yaşam tarzı gibi), toplu taşıma kullanımı, uyulması gereken kurallar, dikkat edilmesi gereken durumlar gibi konuların anlatıldığı birçok yazıyı gitmeden önce okumanız faydalı olacaktır. Uzun bir süre kalacağınız yabancı bir ülkede bu konular hakkında gerekli bilgileri okuyarak gitmek, oraya gittiğinizde ne ile karşılaşacağınız hakkında bir düşüncenizin oluşmasına yardımcı olabilir.

Son olarak, İngiltere’ye gitmeden önceki gece pasaportum, kimliğim, Londra’da gideceğim dil kursuna ve kalacağım yere ait gerekli bilgilerin yazılı olduğu kağıtları hazırladım. Dil kursu ve konaklama bilgilerinizin olduğu kağıtları İngiltere’ye vardığınızda pasaport kontrolünde görevliye göstereceğiniz için bunların yanınızda olması çok önemli. Eğer İngiltere’ye dil eğitimi için gidecekseniz umarım bu yazım sizin hazırlık döneminizde yardımcı olur.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir