Scroll to top

 

kişi, açık hava, dik, kalabalık içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Tamamen fiziksel eğlence için kurulmuş bir yer hayal edin… Gençler! Gözleriniz parladı 😊 Ee parlasın! Avustralya’nın başkent olmayan ama başkentinden çok daha ünlü cıvıl cıvıl ve dinamik şehri Sydney’e gidiyoruz…

Sydney’de eğitim sistemi nasıl, Avustralya eğitim vizesi nasıl alınır, gibi sorularınıza cevap mı arıyorsunuz? Sydney’de öğrenci olmak ve yaşamak nasıl, öğrenmek mi istiyorsunuz? İşte size tüm detayları ve eğlenceli yaşamıyla Sydney raporu.

#visitsydney

SYDNEY DİL OKULLARI İLE HEM EĞLEN HEM DİL ÖĞREN!

Avustralya, İngiltere ve Amerika’dan sonra İngilizce konuşulan ülkeler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Sonuçta ana dili İngilizce olan bir ülkeden bahsediyoruz. Avustralya’da dil eğitimi veren kurumların ve üniversitelerin standardı epey yüksek. Sydney Üniversitesi dünyanın en iyi üniversiteleri arasında ilk 50’de yer alıyor. Eğitimin kalitesini bilmem anlatabildik mi? 😊. Sydney, Avustralya’nın diğer şehirlerine göre birazcık pahalı.  Bununla birlikte eğitim ve iş olanakları da oldukça fazla.

Sosyal ve aktif bir yaşantı içinde eğlenerek dil öğrenmek hepimizin hayali değil mi? Sydney dil okullarının belki de en güzel tarafı sınıf içi etkinlikler yanında sınıf dışı aktivitelere de yer vermesi. Şehrin doğal yapısının gezip görmeye ve eğlenmeye bu kadar müsait olmasının bunda etkisi büyük elbet.

Avustralya pek çok prestijli eğitim kurumu ile biliniyor. Sydney ise dil okulu fiyatları ve aktiviteleri ile cazip imkanlara sahip. Burada eğitim almanın önemli avantajlarından biri dil okullarının yarı zamanlı çalışma imkanı sunması. Böylece eğitim alırken kendi masraflarınızı da karşılayabilirsiniz. Öğrenci iken Sydney’de iş imkanı -eğer gözünüz çok yükseklerde değilse- mutlaka bulursunuz.

#sydneylanguageschool

SYDNEY’DE AKADEMİK KARİYER HAYALİN Mİ VAR?

sahne içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Sydney, kozmopolit yapısıyla yurt dışından gelen öğrencilere son derece açık. Burada hem iş hem de eğitim olanaklarından yararlanırken ileriye dönük yerleşme hayali kuruyor da olabilirsiniz. Bilimsel araştırma ve geliştirmeye yönelik çalışmaları ile adından söz ettiren Sydney, size proje ve laboratuvarlarda çalışma imkanı sunabilir. Ayrıca mühendislik, finans, bankacılık, biyoteknoloji, mimarlık, fizyoterapi, sağlık gibi alanlarda eğitim ve istihdam olanakları da hatırı sayılır derecede fazla. Sydney ekonomisi ülkenin gelişmişliği ile doğru orantılı. Bu nedenle refah seviyesi bakımından konforlu bir yaşam süreceğinizi tahmin edebilirsiniz.

GEZ, EĞLEN, DİNLEN… SYDNEY’DE HER DAKİKA MUTLU OL!

açık hava, kalabalık, gece, lunapark atraksiyonu içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Sydney, hareketli hayatıyla gençliğinizi deli dolu hissettirecek son derece heyecanlı bir şehir…  Okyanusun kıyısında muhteşem güzelliği ile sadece varlığı bile insanın doğal akışa geçmesine sebep 😊

Sydney’in aktif ve hareketli yaşamı size ilk zamanlar biraz zor gelebilir. Ancak kısa sürede burada arkadaş edinme ve sosyalleşme imkanı bulabileceğinize emin olun. Üstelik otobüs, metro, feribot, tren gibi araçlarla her yere ulaşmak kolay.

Okyanus’tan büyük bir parçayı içine alan bu yerde her caddenin manzaraya çıkan bir kapısı var adeta… Sydney’de gezilecek yerler genellikle eğlence odaklı etkinlik alanları. Bunlar arasında iki büyük ikonik yapı hem mimari hem de eğlence açısından zevkli tasarımlar olarak ilginizi çekecek:

  • Sydney Harbour Bridge: Gezegendeki en muazzam çelik kemer köprü. Heybetiyle göz dolduran köprüde yürüyüş yapmak, benzersiz manzarayı seyretmek veya bisiklet turlarına katılmak ise sosyal etkinliklerden bazıları. Bu olağanüstü mimarinin zirvesine tırmanarak, gün batımını seyretmek muhteşem olmaz mı?
  • Sydney Opera House: Köprünün hemen yakınında bulunan ve eşsiz mimarisiyle göz dolduran ikonik simge: Opera House. Eserin mimarı Utzon yapının tasarımında kuşların kanatları, bulutların formları, deniz kabukları ve yat yelkenlerinden ilham almış. Gala, sanat ve gösteri merkezi olarak etkin bir şekilde kullanılan Opera binası, özellikle geceleri ışıklı ve hareketli görünümüyle şehrin rengarenk ruhunun simgesi.

#sydneyharbourbridge #sydneyoperahouse

HAVA NASIL ORALARDA? ÜŞÜYOR MUSUN?

gök, su, doğa, resif içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Vee gerçek anlamda önemli bir konu olan Sydney hava durumu ile karşınızdayız. Sydney’de saçlarınıza kar yağmayacağı için pek de üşüyeceğiniz söylenemez. Bu görsel güzellik, güney yarım kürede ve tropik iklim kuşağında yer alması bakımından oldukça ılıman. Yılda 320’den fazla güneşli güne sahip bir yerde yağış olarak en fazla yağmur görme ihtimaliniz olabilir😊 Sydney’de kış mevsimi Haziran-Ağustos, yaz mevsimi ise Aralık-Şubat ayları arasında. Kış aylarında sıcaklık dereceleri ortalama 8 – 18 oC iken yaz aylarında 19 – 26 oC arasında seyrediyor. Yaz aylarında nadiren de olsa hava sıcaklıkları 35 oC’lere ulaşabiliyor. Güneşten korunmakta fayda var ve tabi okyanus etkisiyle nemli bir havayla karşılaşacağınızı unutmayın.

#sydneyweather

SYDNEY’DE HER İNSAN BİR DÜNYA, HER LEZZET BİR RÜYA!

Sydney’in en önemli özelliklerinden biri çok kültürlü bir nüfus yapısına sahip olması. Çoğunluğu İngiliz kültürüne sahip olmakla birlikte geçmişte farklı sebeplerden buraya göç eden pek çok insan şehrin cazibesine kapılmış ve yerleşmiş. Çok farklı etnik köken ve kültürlerin bir arada huzurla yaşıyor olması, şehrin rahat ve hoşgörülü yapısını yansıtan önemli bir özellik. Bu çeşitlilik, yaşam biçiminden yemeklere kadar zengin bir içeriği de beraberinde getiriyor. Alın size bol deneyim fırsatı. Sydney’de damak tadınıza uygun pek çok restoran ve yiyecek çeşidi var. Peki Sydney’de ne yenir, en ünlü yiyecekler nedir bir bakalım:

 

yiyecek, tabak, ahşap, yemek içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

  • Meat pie: Türk milleti olarak et severiz😊 peki etli turta da neyin nesi derseniz, öğün aralarında Sydney’de oldukça sık tüketilen leziz bir yiyecek diyebiliriz.
  • Pazılı Bonfile: Bonfile ile pazının muhteşem birlikteliği. Kırmızı et seviyorsanız şiddetle tavsiye edilir😊
  • Anzak Kurabiyesi: 1. Dünya Savaşı’ndan hatırlayacağınız Anzaklar, Avustralya’da büyük saygı görüyor. Anzak kurabiyesi ise turistlerin en sevdiği yiyecekler arasında.
  • Pavlova: İşte size farklı bir tatlı deneyimi. Pavlova, süt, krema, kestane gibi malzemelerle hazırlanırken tereyağı ve tuzla bambaşka bir lezzete dönüşüyor.

#sydneyeats

SIRADIŞI VE İLGİNÇ DENEYİMLER!

Sydney’de doğal yaşam alanları ve yaban hayatı büyük ilgi görüyor. Warrumbungle National Park bu ilginç yerlerden biri. Burası yıldızları seyretmek ve astronomik gözlem yapmak için ideal ışık koşulları sağlayan Avustralya’nın tek karanlık gökyüzü parkı. Doğanın yapay ışıklardan uzaklaştırılması hayvan sağlığı ve gelişimi açısından mükemmel bir ortam oluşturuyor.

#sydneynature

zürafa, açık hava, zemin, memeli içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Taronga Zoo Sydney ise tam olarak vahşi yaşamı destekleyen, iki binden fazla hayvanın barındığı özel bir hayvanat bahçesi. Yemyeşil ve doğal güzelliğine dokunulmamış bu alanı teleferikle gezerken, zürafa ve filleri seyretmenin keyfine doyamayacaksınız.

#sydneywildlife

UNIVERSİTY OF SYDNEY

1850’de kurulan ve kadınların ilk defa 1881’de kabul edildiği Sydney Üniversitesi, 6 yerleşik kolejden oluşuyor. Dünya’nın en iyi 50 üniversitesi arasında yer alan; tarım, mimarlık, sanat, ekonomi, eğitim, tıp, diş hekimliği, veterinerlik bilimi, hukuk, mühendislik ve bilim fakültelerinin yer aldığı üniversite, Avustralya’daki en büyük kütüphanenin de ev sahipliğini yapıyor. Sydney’de öğrenciler, staj ve iş tecrübesi imkanından yararlanabilirken eğitimlerini yurt dışı programlarında tamamlama olanağına da sahip olabiliyor.

Sydney, eğlence dolu keyifli yaşantısı yanında eğitim ve kültürel özellikler bakımından gelişmiş bir şehir. Sydney’de yaşamanın, tatil yapmanın veya eğitim almanın insana çok şey katacağı kesin. Coğrafyanın torpil geçtiği bu güzel şehre bir gün yolunuz düşebilir, kim bilir?

#sydneyuniversity

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir