Scroll to top

 

metin, su, açık hava, vapur içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Sanat, estetik, mimari ve kültürel yaşam merkezi, her mevsim canlı ve dinamik bir şehir olan Toronto’ya doğru yol almaya hazır mısınız? Heyecan dolu bir serüven tadı veren bu şehir, Kanada’nın en büyük finans ve ticaret merkezi aynı zamanda. Yaklaşık 6 milyon nüfusu, eğlence ve sanat merkezleri, açık hava etkinlikleri ile yaşam merkezi olarak Toronto’yu çok seveceksiniz.  Hadi şimdi Kanada’nın bu güzide şehrine kısa bir yolculuk yapalım…

#torontolife

DÜNYAYI DOLAŞTIKÇA YENİ RÜYALAR GÖRECEKSİNİZ…

kar, açık hava, sahne, yol içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Yeni bir ülke, bambaşka bir şehir…Burayı gezip gördükçe yepyeni rüyalar, değişik hayaller içinde bulabilirsiniz kendinizi. Toronto’da gelişmiş toplu taşıma araçlarıyla pek çok yeri gezip görmek mümkün.  140’tan fazla mahalleye sahip bu güzel şehirde her gününüze renk, keyfinize keyif katacak mekanlar mevcut. Güne Cabbagetown’da nefis bir brunchla başladıktan sonra Riverside’de mis gibi kahvenizi yudumlayabilir, biraz gezindikten sonra da Greektown’da yemek pişirme etkinliği ile akşam yemeğinizi şenlendirebilirsiniz… 56 km’lik sahil şeridine sahip Martin Goodman Trail’de huzurlu bir yürüyüş yapabilir, High Park eğlence ve doğa parkında çeşitli aktivitelerle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Toronto’da gezmek kolay, yeter ki paranız olsun 🙂 Ulaşım için Toronto’da metro ve feribot kullanımı oldukça yaygın. Şehrin her yerini gezip görmeniz için en ideal araç seçimi metro olsa gerek.

#torontoeats

YAZ GELDİ GÜZELİM UÇTU BENDE AKIL, ONU BUNU BIRAK GEL BENİMLE TAKIL 😊

ağaç, açık hava, bina, gök içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Yaz geldi dostlar, gezip eğlenmek için daha güzel zaman mı var 😊 Kanada bir Kuzey ülkesi olduğundan haliyle yaz mevsimi çok kıymetli. Yazın Toronto’da parklar, havuzlar, teraslar, Botanik Bahçeleri derken rüya gibi bir yaz geçirebilirsiniz. Bununla birlikte ilginizi çekebilecek spesifik önerilerimiz de mevcut:

İlk olarak sıcak havalarda en keyif alacağınız mekanlardan biriyle başlamaya ne dersiniz: Karşınızda Kensington Market… Burası rengarenk, cıvıl cıvıl bir mahalle. Yollarda ve sokaklarda çok sayıda bisikletler ve kaykaylar görmeniz olası. Kolej ve Augusto’nun eteğinde Vintage butiklerden alışveriş yapabilir, farklı kültür ve nesillerin yer aldığı stantlarda egzotik baharatlar ve el yapımı peynirlerden tadabilirsiniz. Ye, iç, gez mottosuna layık bu renkli hayatı siz seçtiniz sonuçta 🙂

İkinci tavsiyemiz ise College Street… Küçük İtalya olarak bilinen bu cadde, canlı müzik, görsel sanatlar ve plak dükkanları ile meşhur.  Royal Alexandra Tiyatrosu, Küçük İtalya’nın önde gelen sanat evi sineması ve bu art deco simge yapı muhakkak görmeniz gereken yerlerden biri. College Street, Toronto’nun en canlı ve hareketli mekanı olarak aklınızda kalsın…

#seetoronto

KAR, KIŞ DEMEDEN EĞLENMEYE DEVAM…

açık hava, insanlar, paten alanı, şehir içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Malumunuz Toronto’da kışlar soğuk ve dondurucu. Amaa bu durumu fırsata çevirmeyi bilen Kanadalılar, kış ayları için de aktif yaşam alanları ve faaliyetleri geliştirmişler. Toronto’da buz pateni en sevilen ve en yaygın yapılan etkinliklerden biri. Soğuk hava bu insanları durdurmak yerine harekete geçirmiş sanki… Nathan Phillips Square’da bulunan büyük buz pateni pisti, kış aylarının vazgeçilmez eğlence merkezi diyebiliriz. Şehrin merkezinde böyle bir etkinlik kimi mutlu etmez ki…

Tek aktivite buz pateni mi? Diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Tabi ki değil 🙂 Hemen harekete geçip Toronto Adaları’na giden feribotu yakalayın, kar ayakkabısıyla yürüyüş ve kros kayağı için hazır olun. Kar kendini Toronto’da göstermeye başladığı andan itibaren parıldayan kar taneleri eşliğinde yürüyüş yapabilir, kızakla kayma etkinliklerine katılabilirsiniz. Nerede hareket orada bereket demişler, kış günlerinin kasvetli havasını olumlu bir enerjiye dönüştürmenin yolunu böyle bulmuş Torontolular. Eh bu kadar açık alan aktivitesinden sonra biraz da kapalı mekanlarda durum ne, ona bakalım…

Toronto Eaton Center ve CN Kulesi kapalı mekan olarak ilginizi çekebilir. Bu iki farklı yapı oldukça büyük bir AVM’ler arasında ve içerisinde pek çok marka mevcut. AVM sevmiyorsanız hazır olun, şimdi sizi Koreatown’da bir waffle turuna çıkarıyoruz. Bu Kore mahallesine ulaşmak için Christie istasyonuna giden Hat 2 Bloor- Donforth metrosuna binmeniz yeterli. Kore lezzetlerinin bulunduğu bu bölgede elbette tek ulaşacağınız şey waffle deneyimi değil. Birbirinden lezzetli Kore restoranlarında çeşitli yiyeceklerle gününüzü güzelleştirebilirsiniz. Örneğin, “cevizli kek” anlamına gelen Hodo Kwaja fırınından bahsedelim. Konsept olarak spesiyal ürünleri bulunan bu sevimli fırında bulabileceğiniz yiyecekler: Cevizli kekler, Kore krepleri, şekerli pandispanyalar, traşlanmış buz ve mevsime özel Chun Byung fındıklı kurabiyeler..

#seetorontonow

 

“SANAT GÖRÜNENİ TEKRARLAMAZ, GÖRÜNÜR KILAR.” TORONTO’DA SANATIN MUAZZAM ÇEŞİTLİLİĞİNİ KEŞFEDİN…

Sanat gezintisine çıkmak için şu an tam olarak doğru yerdesiniz. Toronto pek çok sanat galerisi ve müzesiyle kültürel bakımdan oldukça gelişmiş bir şehir. Queen Street West, Toronto’nun müzik, moda ve sanat merkezi. Grafiti, galeriler ve sokak sanatının yer aldığı bu eşsiz caddede kendinizi farklı bir dünyada hissedebilirsiniz. 1980’lerden itibaren şehrin bu kısmı sanat ve moda kaynağı olarak biliniyor. Vogue’nun dünyanın en havalı ikinci mahallesi olarak ilan ettiği bu caddede bol bol fotoğraf çekip anılar biriktirebilirsiniz.

Eğer seramik, ayakkabı, tekstil veya dönem dekoru gibi zanaat olarak herhangi bir yeteneğe sahipseniz, şimdi bahsedeceğimiz yerler tam size göre. Hadi Toronto’nun niş sanat galeri ve müzelerinden birkaç tanesini mercek altına alalım:

  • GARDINER MUSEUM: Kalıcı bir koleksiyona sahip olan bu güzel sanat galerisinde seramik sanatları ve açık stüdyo kil sınıfını deneyimleyebilirsiniz.
  • AGA KHAN MUSEUM: Tiyatro, konferans, atölye çalışmaları yanında müzik ve dans gösterilerini seyredebilir, bu müzede İslam medeniyetleri tarihine adanmış kalıcı koleksiyonu da görebilirsiniz.
  • BATA SHOE MUSEUM: Eğer ayakkabı tutkunuz varsa bu ilginç tasarımlı binaya uğramalısınız. Antik mısır sandaletlerinden 20. Yy’ın ünlü ayakkabılarına kadar pek çok şaşırtıcı ayakkabı modeli ile karşılaşacaksınız.
  • CRAFT ONTARİO: Mobilya ve tekstil heykellerinin halka açık sergilerinin yer aldığı bu havadar galeride çeşitli eserler sergileniyor.

#torontoart

GECE BAŞKA GÜNDÜZ BAŞKA EĞLENCE…

metin, bina, açık hava, şehir içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Veee Toronto’nun eğlence merkezi Entertainment District’e doğru yol alıyoruz. Şehrin merkezindeki bu bölgede stand-up gösterilerinin de yer aldığı eğlence kulüpleri ve kaliteli yemekler bulabilirsiniz veya Tay baharatlı yiyecekleri deneyimlediğiniz bir “Tay Günü” çok ilginç bir tecrübe olabilir. Yine burada Bowling için rezervasyon yaptırabilir, aktif eğlence için Beşinci Sosyal Kulübü tercih edebilirsiniz. Hem gece hem de gündüz aktif bir bölge olan eğlence merkezinde leziz brunchlar dışında O&B kantininde avokado tostundan biftek ve yumurtaya kadar birbirinden leziz yiyecekleri afiyetle yiyebilirsiniz. Ayrıca Akdeniz’de bir gurme turu sunan Byblos’ta hellim veya trüf kremalı Türk usulü pide yiyerek memleket özlemini gidermek de seçenekler arasında 😊

#torontoentertainment

EĞİTİMDE ZİRVEYE OYNAMAK: TORONTO DİL OKULLARI

gök, açık hava, bina, ibadet yeri içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Kanada genelinde olduğu gibi Toronto’da da eğitim kalitesi oldukça yüksektir. Dünya’nın en yaşanabilir ülkesi Kanada’da yaşam deneyimi ve dil okulunda eğitim almak pek çok gencin hayali elbette. Kanada dil okullarına gittiğinizde konaklama için aile yanı veya yurtta konaklama seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Konaklama ücretleri konusunda bölgesel farklılıklar bulunurken öğrenciler için çalışma imkanları da mevcut. Ulaşım açısından metro, otobüs ve tramvaylar hayatı oldukça kolaylaştırıyor. Öğrenciler açısından son derece rahat ve keyifli bir yer olan Toronto, cazip yaşam şartları ile gönülleri derinden fethetmeye devam edecek gibi görünüyor.

#torontoeducation

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir