Scroll to top

Bugün size İngiltere’de dil eğitimi alırken karşılaşabileceğiniz bazı zorluklardan bahsetmek istiyoruz. Öncelikle doğup büyüdüğünüz, yaşadığınız, eğitim aldığınız ülkeden farklı bir yere, bir süreliğine İngilizce dil eğitimi almak için gidiyorsunuz ve bazı zorluklarla karşılaşmanız normal. Şunu unutmayın ki bu deneyimde bulunan herkes büyük ihtimalle bu zorlukları yaşadı. O yüzden endişe ve telaş yapmadan, size verilen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek İngiltere’de dil eğitimi almanın tadını çıkarın.

İngiltere’de dil eğitimi alırken karşılaşabileceğiniz zorluklardan bahsedeyim.

  1. Kültür Farkı: Bu aslında bir zorluk değil, farklılık. İngiliz kültürü bizim kültürümüzden farklı olduğu için İngiltere’ye gittiğinizde ilk günlerde bu farklılıktan kaynaklı biraz zorlanabilirsiniz. İnsanlar, yemekler, yaklaşımlar, davranışlar, kısacası İngiltere’deki yaşam size farklı gelecek. Ama unutmayın ki sadece size değil, sizin gibi ilk kez İngiltere’ye giden herkesin yaşayacağı bir durum bu. Bu yüzden bu farklılıklara çok takılmayıp, İngiltere’deki dil eğitiminize odaklanıp bu durumdan keyif almaya bakarsanız aslında çok da bir zorlukla karşılaşmamış olursunuz.
  2. İngiliz Aksanı: İngiliz aksanını anlamak İngiltere’deki ilk günlerinizde size zor gelebilir. Bugüne kadar hep Amerikan filmleri izlediğimiz için kulağımız Amerikan aksanına alışıktır. Ancak emin olun İngiliz aksanını kısa sürede hem sevecek hem de alışacaksınız.

Gideceğiniz dil kursunda öğretmenleriniz ve çalışanlar daha anlaşılır ve tane tane konuşsalar da sokakta konuşulan İngilizceyi aksandan dolayı ilk zamanlar anlamakta zorlanabilirsiniz. Ama hemen kötümser olmayın, zamanla kulağınız İngiliz aksanını duymaya alışacağı için bu durum geçici. Ben ilk günler markette ve mağazalarda kasiyerlerin konuşmalarını anlamakta zorlanıyordum. Alışveriş tutarını anlayamadığım için sürekli kasada gözüken tutara bakıp ona göre parayı veriyordum. Bir de Londra’da metroda yapılan durak anonslarını anlamakta zorlanmıştım ama zaman içerisinde bu duruma alışılıyor. O yüzden ilk günler karşılaştığınız bu zorluklar hep devam edecekmiş gibi düşünmeyin.

  1. Evden Uzak Olmak: Türkiye içi seyahat ettiğimizde bile evimizi özlediğimiz zamanlar olur. Aynı özlemi İngiltere’de de hissedebilirsiniz ki bu çok normal bir şey. Evinizden, ailenizden, arkadaşlarınızdan, düzeninizden kısacası alışkın olduğunuz her şeyden bir süreliğine uzakta yaşayacaksınız. Kendi yatağınızı, annenizin yemeğini, en yakın arkadaşınızla buluşup sohbet etmeyi vs. özleyebilirsiniz. Ama sonuçta geçici bir süreliğine İngiltere’ye gittiniz ve geri döneceksiniz. Bu yüzden kendinizi özleme kaptırmak yerine İngiltere’de olmanın, İngilizce öğrenmenin tadını çıkarın. Yeni arkadaşlar edinin. Bu şekilde hem sosyalleşmiş hem de İngilizce konuşmanızı geliştirmiş olursunuz. Yeni yerler keşfedin, gezin, bol bol fotoğraf çekin. Elinizde harika bir fırsat var ve “bunu en iyi nasıl değerlendirebilirim?” e odaklanın. Benim bu süreçte en çok özlediğim Türk yemekleri olmuştu. Ama bunu bir sorun ya da çözülemeyecek bir durum gibi görmedim. Zaten İngiltere’de helal yemek çeşidi çok fazla var. Londra’da gittiğim dil kursunda yabancı arkadaşlar edindim o yüzden de hem yalnızlık çekmedim hem de farklı kültürlerden insanları tanıma şansım oldu.

Umarım bu yazım İngiltere’de dil eğitimi almayı düşünenler için faydalı olur. Hayatınızın hangi döneminde olursa olsun küçük detayların büyük resmi görmenize engel olmasına izin vermeyin.

Bir sonraki yazıda buluşmak üzere.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir