Scroll to top

Lüksün, ihtişamın ve fırsatların dünyasına hoş geldiniz. Burası Dubai. Birleşik Arap Emirlikleri’nin en özgür, en zengin ve yenilikçi kenti. Hepimiz Dubai’yi çöl ortasında kurulmuş yapay bir şehir olarak biliyoruz. Bu konuda çok haksız sayılmasak da eksik kaldığımız doğrudur. Dubai’de yaşamak sanal bir evrene seyahat etmeye benziyor. Tarihi bile olmayan ancak kısa sürede gelişen, insanı hayrete düşüren yapılara ev sahipliği yapan Dubai’yi biraz yakından tanımaya ne dersiniz?

Dubai’nin en çarpıcı özelliklerinden başlayalım. Burası Arabistan’ın 7 Emirliğinden biri. Şeriatla yönetilen ancak özgürlüğüyle ün yapmış Dubai, diğer emirliklere hiç benzemiyor. Bir kere halkının sadece %7-10 kadarı yerli. Nüfusun %90’ı başka ülkelerden gelen insanlardan oluşuyor ve bu nedenle expat bir bölge. Dubai, vize kolaylığı, öğrencilere ve girişimcilere farklı iş fırsatları ve yüksek yaşam standartları sunuyor. Kentin uçsuz bucaksız gökdelenleri, muhteşem denizi ve fantastik eğlenceleri burayı cazibe merkezi kılıyor. Dubai’de yaşamak herkes için doğru diyemesek de iş olanaklarından yaralanarak Dubai’yi kariyerinizde önemli bir basamak olarak değerlendirebilirsiniz.

DUBAİ’DE ÖĞRENCİ OLMAK NEDEN AVANTAJLI?

İşte burası çok önemli. Dubai, tabi ki dil eğitimi almak için ilk akla gelen yerlerden değil. Siz de doğal olarak “Neden bir Arap şehrinde İngilizce öğreneyim?” diyebilirsiniz. Lütfen dikkat! Burada kaçırdığınız nokta Dubai’de Arapça kadar hatta belki daha fazla İngilizce konuşulması. Görebileceğiniz her yerde hem Arapça hem de İngilizce yazılar mevcut. Herkes İngilizce biliyor ve konuşuyor. %90’ı yabancı insanlardan oluştuğu için evrensel dil, anadil kadar önemli. Dubai’de dil eğitimi almanın diğer avantajlarına gelin bir bakalım:

  • Dubai para birimi Dirhem’dir. Bir Avrupa ülkesiyle kıyasladığımızda maliyet açısından büyük bir avantaj sağlayabilirsiniz. Elinizdeki miktarla burada daha uzun süre kalıp gezmeye ve eğlenmeye vakit ayırabilirsiniz.
  • Ulaşım bakımından Türkiye’ye İstanbul’dan uçakla 4 saat mesafede olması, gidiş-geliş açısından kolaylık sağlar.
  • Dubai öğrenci vizesi almak son derece kolay. Çoğu Avrupa ülkesinin vize konusunda sert tutumu düşünüldüğünde bu özellik Dubai’yi öğrenciler için cazip kılıyor.
  • Dubai’de 12 hafta ve üzerinde dil okuluna kayıt yaptırdığınızda yasal olarak haftalık minimum 20 saat çalışma iznine de sahip olursunuz. Pek çok ülke bu fırsatı öğrencilere sunmuyor. Eğitim sonrası becerileriniz doğrultusunda iş hayatında kalıcı olabilir, yeni bir hayat bile kurabilirsiniz.
  • Dubai’de iş fırsatları çok fazla. Turistlerin ilgi odağı olması yanında teknolojiyle bütünleşen yapısı ve girişimcilere olanaklar sunması kentin ekonomik yönden fırsatlarla dolu bir dünya olduğunun göstergesi.
  • Dubai’de herkes yaşamında özgür. Bazı kurallar var elbette ama bunlar insanlık adına olumlu ve gerekli kurallar. Mesela yerlere çöp atmakla ilgili oldukça ağır yaptırımları var. Böylece Dubai sokak ve caddeleri tertemiz kalıyor.
  • Dubai, dünyanın en güvenilir yerleri arasında. Suç oranı son derece düşük. Başka bir ülkede kendinizi güvende hissetmekten daha güzel ne olabilir?
  • Yemek çeşidi ve kültürü bakımından Türkiye’ye benzer özelliklere sahip. Özellikle et ve balık yemekleri, şerbetli tatlıları burada bolca bulabilirsiniz.
  • Dubai’de üniversite öğrencilerine pek çok mağaza ve restoran zincirinde öğrenci indirimleri uygulanır. Her yere kolayca gitmenizi sağlayan Dubai metrosu da öğrenciler için %50 indirim uygular.
  • Yabancılara açık kapısı, kozmopolit yapısı ve sonsuz ekonomisiyle gündemden düşmeyen Dubai, size yepyeni deneyimler sunabilir.

Gördüğünüz gibi Dubai’de öğrenci olmanın avantajları say say bitmiyor. Elbette her şey rüya gibi olacak demiyoruz. Her ne kadar iş fırsatları çok olsa da bu kadar lüks bir yerde yaşamanın zorlukları da var. Mesela Dubai’ye gitmek için öncelikle sizi birkaç ay idare edecek miktarda parayı yanınızda bulundurmanız gerekiyor. Mekanlar, ürünler ve etkinlikler son derece pahalı. Hem eğitim alayım hem eğleneyim diyorsanız hazırlıklı gitmenizde fayda var. Bunun dışında Dubai’nin doğal ortamlardan, yeşilliklerden yoksun yapısı bir süre sonra sizi mental açıdan yorabilir. Ama genel olarak baktığımızda denizi ve fantastik eğlenceleriyle çoğu insan için yaşanması cazip yerlerin başında geliyor.

DUBAİ HAVA DURUMU: EYVAH ÇÖL SICAKLARI MI? 😊 

Dubai hava durumu bildiğiniz gibi 😊 Nihayetinde çöl üzerine kurulmuş bir kent. Yaz aylarında sıcaklığın 400C ‘leri bulduğu bir gerçek. Yıl boyu da hava sıcaklığı ortalama 250C civarında. Böyle bir iklime uyum sağlamak herkes için kolay olmayabilir. Ancak sakin olun, Dubai’den bahsediyoruz. Burası bir bolluklar kenti olduğu için manavdan tutun otobüs duraklarına kadar her yerde klima bulunuyor.

DUBAİ ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ İÇİN NASIL BİR YER?

Dubai üniversiteleri kabul şartları kurumdan kuruma farklılık gösterebilir. Üniversitelerin çoğu üst düzey eğitim seviyesiyle bilinir. Ayrıca Dubai Üniversitelerinde eğitim görebilmek için IELTS, CAE, TOEFL ve PTE gibi sınavlardan İngilizce seviyenizi kanıtlamak üzere belirli puanlar almanız gerekir. Son teknoloji eğitim materyalleri ve İngilizce eğitim imkanıyla tercih edilebilir olsa da bu konuda net bir karar vermenizi sağlayacak en önemli unsur maliyettir. Dubai, cazibesinin yanında pahalılığıyla da ün yapmış bir kenttir ve öğrenciler için bu durum zorlayıcı olabilmektedir. Yine de hemen vazgeçmeyin hem okuyup hem de part time çalışarak bu süreci keyifle yönetebilirsiniz. Dubai’nin çok kültürlü yaşamını deneyimlemek hayata bakışınızı değiştirebilir.

DUBAİ’DE KONAKLAMA: GÖKYÜZÜNE YAKIN BİR YAŞAM

Dubai bildiğimiz gibi gökdelenler dünyası. Göz alabildiğince yüksek binaların olduğu bu şehirde villa tipi evlerde zenginler yaşıyor, halkın geneli ve öğrenciler çok katlı binalarda ikamet ediyor. Dubai’de öğrenci apart fiyatları biraz yüksek. Daha doğrusu burada yaşam genel olarak pahalı. Aynı apartta 10 kişi kalmak için bile fiyatlar zorlayıcı olabiliyor. Bu nedenle Dubai’ye gitmeden iş odaklı bir plan yapmanızda veya maddi olarak hazırlıklı olmanızda fayda var.

DUBAI’DE NERELERİ GEZELİM? GÖRMEDEN GELME!

Fantastik bir dünyaya adım attınız bile. Burada eğlence anlayışı biraz standartların üstünde. Dans eden çeşmeler, Mamut eğlence parkı, Miras Müzeleri, Teknolojik Galeriler ve dünyanın en yüksek binası gibi enteresan yerleri görmek yanında Dubai çöl safarisi, skydiving ve dalış etkinlikleri gibi çılgın aktiviteler de sizi bekliyor.

  • Burj Khalifa: Dünyanın en yüksek binası. Dubai’nin merkezinde yer alan bu yapıda her katı olmasa da size hitap edenleri görebilir, restoranlarda yemek yiyebilir, kahvaltı keyfi yapabilirsiniz ve tabi ki manzara keyfi de sizi bekleyenler arasında.
  • Dubai Fıskiyesi: Gelelim dans eden çeşmeye. Dubai Alışveriş Merkezi’nin yanında bulunan, saat 18.00’den sonra her 30 dakikada bir farklı koreografi ve müzikler eşliğinde dans eden bu fıskiyeye bayılacaksınız.
  • Dubai Çarşıları: Altın, kumaş, parfüm ve baharatların yoğun olarak bulunduğu çarşıyı keşfetmenizi öneririz. Çarşıyı gezerken yürümek istemiyorsanız geleneksel su otobüslerini kullanabilirsiniz.
  • Dubai Frame: Dünyanın en büyük çerçevesini görmeye hazır mısınız? Çerçeve şeklinde tasarlanmış bu yapı içerisinde cam yürüyüş yolu ve 360 derecelik manzara yer alıyor.
  • Skydive Dubai: Gökyüzünde özgürce dans edin, manzaranın keyfini çıkarın. İster çöl üzerinde isterseniz ikonik ağaç şekline benzeyen Palm Jumeirah üzerinde keyifli bir gökyüzü kayağı yapabilirsiniz.

Dubai, çılgın eğlence anlayışları, eğitim kalitesi, kozmopolit ve hoşgörülü yapısıyla sizi kendine hayran bırakacak. Burada belki hayallerinizi yaşayacak belki de yeni bir hayat kuracaksınız, denemeden asla bilemezsiniz 😊

Dubai’de dil eğitimi almak istiyorsanız Study A Course’a kolayca ulaşabilir, öğrenci fırsatlarından yararlanabilir, dil eğitiminiz için tüm seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir