Scroll to top

“Fış fış kayıkçı, kayıkçının küreği hop hop eder yüreği…

Sandal turizmin değerli yolcuları, şimdi yavaşça küreklerinizi yere bırakın, Kuzey İrlanda’nın en büyük şehri ve başkenti olan, dillere destan Titanic’in inşa edildiği, Belfast’a gelmiş bulunmaktayız.”

NEYMİŞ, NE OLMUŞ! 

Soğuk iklimine karşın sıcakkanlı insanları, küresel sıkıntıları dert edinmiş araştırmacı akademisyenleri, dünyanın en iyi yeme-içme destinasyonları arasında yer alan zengin mutfağı ve Titanik ruhunun halen aşkla sokaklarda gezindiği Belfast; ‘ummadığın taş baş yarar’ deyimini destekler nitelikte bir şehir olarak karşımıza çıkıyor.

Kraliçe’nin 1888’de Belfast’ın bağımsızlığını ilan etmesi ve çeşitli Protestan ve Katolik çatışmalarının son bulmasıyla derin bir nefes alan Belfast; “geçmiş geçmişte kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım” dercesine yoluna hızla devam etmiş ve kısa zaman içinde kabak çiçeği gibi açılmış.

#belfast

BELFAST KRALİÇE ÜNİVERSİTESİ 

(QUEEN’S UNIVERSITY BELFAST)

Birleşik Krallık’taki en iyi 10 üniversite arasında yer alan Belfast Kraliçe Üniversitesi’nin iki lafından biri ‘araştırma’. Küresel sıkıntıları bi’ hayli kafaya takmış, araştırmaya gönül vermiş, kol kanat germiş Queen’s University Belfast; dünya standartlarındaki araştırma tesislerinde gıda, sağlık, teknoloji ve küresel zorluklarla mücadele alanında çalışmaları üstleniyor. 80 farklı ülkeden, 3.500’den fazla öğrenciye ev sahipliği yapan üniversite; mezuniyetten yaklaşık 6 ay sonra lisans öğrencilerinin %96’sı, lisansüstü öğrencilerin ise %94’üne istihdam desteği sağlıyor.

Victorian tarzında bir mimariye sahip olan ve fiziki şartları oldukça iyi olan Belfast Üniversitesi; bünyesinde bulunan spor kompleksi ile de İrlanda ve Birleşik Krallık’ın en iyi spor üniversiteleri arasında yer alıyor.

Konaklama yerlerine olan yakınlığı ise tatlı yanında kaymak. 😊

#queensuniversitybelfast

PATENİNİ KAP GEL!

(C.S. LEWİS SQUARE)

Tarihe, sanata dair ellerinde ne varsa pazarlamayı gayet iyi başaran İngilizlerin her şeyi anıtlaştırması, müze haline getirerek koruma altına almasına, güzel bir örnekle karşınızdayız; C.S. Lewis Square…

C.S. Lewis’in ‘Narnia Günlükleri’ eserinin bizatihi yaşatıldığı ve Belfast’ta görülmesi gereken yerler arasında yer alan C.S. Lewis Square; Narnia ruhunu teneffüs etmek isteyenler için özenle tasarlanmış bir meydan. Kuzey İrlanda’nın güzel manzaralarından tasvir edilen öyküde yer alan Aslan, Bay Tumnus ve diğer karakterlerin bronz heykellerinin bulunduğu bu fantastik mekânda 7/24 yapılan aydınlatmalar ise buraya ayrı bir atmosfer kazandırmış. Gece gündüz fark etmeden patenini alıp gelen öğrenciler burada, düşe-kalka paten kaymayı deneyimliyor. Ve tabi ortaya çok keyifli görüntüler de çıkıyor. Gülme çocuğum gülme, gülenin dostu olmaz. 😊

#cslewissquare

CANAN KARATAY DUYMASIN! 

(ST. GEORGE MARKET)

Lagan nehri yakınlarında May Street üzerine konumlanan, Viktorya döneminden kalma son kapalı çarşı olan St. Georges Market; envai çeşit yiyecek ve hediyelik eşyanın satıldığı kermes tadında bir kapalı market.

İngiliz yemek kültüründen farklı olarak, damak tatları ve yemek kültürü anlamında epeyce zengin bir kültüre sahip olan Belfast; 2016 yılında National Geographic tarafından yemek yemek için ziyaret edilecek en iyi on yer arasında sayılmıştır. İlki de Gaziantep, Adana filan olsa gerek. 😊

Belfast mutfağının merkezinde patates, et yemekleri, hamur işi ve tereyağı alıyor. Yani şu kombinasyonların bir araya gelip de kötü olması ihtimali zaten yok da hadi neyse.

Belfast St. George Market’a gelmişken Ada’nın en Irish tatlısı; Tereyağlı Çikolatalı Şekerlemeleri ve Victoria Pandispanya Kek’ini mutlaka deneyin. Hemen kalori hesabına girmeyelim gençler, yukarıda da bahsettiğimiz gibi üniversitenizin babalar gibi spor salonu var. Hem atalarımız ne demiş. “Genç iken yenir.” 😊

#belfaststgeorgemarket

TRAJEDİNİN AŞK HARMONİSİ TITANIC!

(TITANIC BELFAST MUSEUM)

Belfast’ta Harland of Wolff tershanelerinde üretilen 269 metre uzunluğunda dünyanın en büyük yolcu gemisi olan Titanic; 1912 yılında gece saatlerinde çıktığı ilk seferde bir buz dağına çarparak batmış ve binlerce insanın ölümü ile sonuçlanmış. Tarihe kazınan, teorilere konu olan bu geminin dünyaya ismini duyuran ise şüphesiz 1997 yılında James Cameron’un yaptığı “Titanic” filmidir. Trajedinin içine yedirilen Jack ve Rose’un aşk hikayesi, seyircisiyle kurduğu duygusal bağ sayesinde hafızalara kazınmayı başarmış. Titanic Belfast Museum’u ziyaret ettiğinizde ise yaratılan atmosfer ile bu bağ bir kat daha artıyor diyebiliriz. Ta ki giriş ücretini öğreninceye dek! 😊

#titanicbelfastmuseum

BELFAST’TA DİL EĞİTİMİ  

Belfast’ta dil eğitiminin sıcakkanlı Belfast halkı sayesinde oldukça keyifli olacağını düşünüyoruz. Ulaşımın kolay olması, konaklama seçeneklerinin çoktan seçmeli oluşu ve en önemlisi bütçesel olarak öğrenci dostu bir şehir olması da Belfast’ın tercih edilme nedenleri   arasında yer alıyor.

Study A Course olarak Belfast’ta dil okulu tavsiyesi verecek olursak, bu International House Belfast olabilir. Karşılamadan şehir oryantasyonuna kadar pek çok konuda yanınızda olacak bu kurum eğitim anlamında da oldukça başarılı. İş İngilizcesi, IELTS hazırlık, genel İngilizce gibi alanlarda hizmet veren okul; sosyal etkinlikler konusunda da gayet faal.

#studyacourse #belfasttadileğitimi

OLSUN YA! 

(BELFAST’TA İKLİM)

Belfast gölü üstüne, Lagan Nehri kıyısına konumlanan Belfast; yılın yaklaşık 200 günü yağış alıyor. Genel olarak serin ve yağmurlu olan Belfast’ı ziyaret etmek için en uygun tarihler mayıs ve eylül ayları arası diyebiliriz. Sıcaklık, yaz aylarında ortalama 24 derece, kış aylarında ise ortalama 3 derecede seyrediyor. Psikolojinizi gri ve yağışlı bir şehre gideceğinize alıştırır ve valizinizi ona göre hazırlarsanız, sevimli bir şehirdir aslında kendileri. 😊

#belfastiklimi

PEKİ MARKS’IN BUNDAN HABERİ VAR MI? 

(BELFAST’A ULAŞIM)

Türkiye’den Belfast’a ulaşım Londra üzerinden aktarmalı olarak yapılabiliyor. Londra’dan Belfast’a gitmek içinse tren, uçak ya da otobüs kullanabilirsiniz. Her zaman olduğu gibi erken rezervasyon yaptırmanın sizin için çok daha avantajlı olacağını hatırlatmak isteriz.

Belfast şehir içi ulaşımında ise Translink adında bir ulaşım ağı var. Bu ulaşım ağına ait otobüsler çok sık aralıklarla hareket ediyor. Bu ağa ait çıkaracağınız Smartcard’a günlük ya da haftalık yüklemeler yaparak ulaşımınızı kolaylaştırabilir hem de ucuza getirebilirsiniz.

Bir de bizim buralardaki “Martı”, “Bin Bin” vb. uygulamalara benzer formatta bisiklet kiralama sistemi var. Onu da online kayıt yaptırıp kullanabiliyorsunuz, bizimkilerden tek farkı ilk 30 dk.’sı ücretsiz.

Ha bir de Belfast’ta Pazar günleri otoparklar da ücretsiz.

Sahi Kapitalizm neydi? 😊

#belfastaulaşım #belfasttaulaşım

AĞLAMA BELFAST, SÖZ Bİ’ DAHA GELCEZ! 

“Tamam sevgili Belfast biz de seni çok sevdik. Ağlama söz bir daha gelcez, Değil mi arkadaşlar?” 

-Eveettttttt…

İstikamet Bournemouth.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir