Scroll to top

Yurtdışı eğitim alsam mı almasam mı? Dil kursuna Türkiye’de mi gitsem, yurtdışında mı?

Eğer aşağıdaki sebepler sizin de yurtdışında eğitim alma fikrinize engel olan sebeplerse yeniden düşünün!

1- Yurtdışı eğitim çok pahalı, benim bütçemi aşar

Finans, yani para, yurtdışı eğitim hayalini erteleten hatta iptal ettiren en büyük sebeplerden başında geliyor. Evet, yurtdışı eğitim maliyetli bir iş. Ancak çözüm yolları da yok değil.  Hedeflerinize uygun yurtdışında veren eğitim kurumları araştırın ve bunlar içerisinde sizin bütçenize en uygun olanları seçin. İngiltere’de Londra’da dil eğitimi uygun maliyetli iken konaklama fiyatlarının yüksek olması alternatif başka şehirlerde eğitim almayı olanaklı kılıyor. Ya da bütçenize uygun başka ucuz ülkeleri de seçebilirsiniz. Eğer amacınız üniversite eğitimiyse, gerek yurtdışı burs imkanlarına gerekse de yurtdışında ücretsiz üniversite eğitimi veren okullara bakabilirsiniz.

2- Vazgeçme Korkusu

Yurtdışı eğitime karar verme aşamasında arkanızda bıraktıklarınızın siz olmadan güzel vakit geçireceklerini düşünme endişesi sizi yurtdışı eğitim fikrinden uzaklaştırabilir.  Anne’nizin doğum gününü kaçırabilirsiniz ya da en iyi arkadaşınızın düğünü sizsiz geçebilir. Ancak tüm bunlar yurtdışında geçireceğiniz zaman kadar kaybedildiğinde üzülecek şeyler değil.  Yurtdışına çıkın ve macera ve heyacan dolu dünyanın kapılarını aralayın.

3- Arkadaşlarımla irtibatım kopar

Anlaşıldı. En yakın arkadaşlarınızı ve ailenizi geride bırakamaycaksınız.  Ancak yurtdışında eğitim alacaksınız demek onlarla bir daha hiç konuşmayacaksınız anlamına gelmiyor. Skype, Whatsapp, Facebook vb onlarca iletişim araçları ile her gün her dakika aileniz ve arkadaşlarınızla görüşebilirsiniz. Gittiğiniz ülke ve Türkiye arasında zaman farkı biraz sorun olsa da yurtdışında eğitim alırken uygun vakitlerde görüşmeler ayarlayabilirsiniz. Bu sorun olmayacaktır.

4- Yalnızlık ve özlem

Yurtdışı eğitim alacağınız okul ve programa göre gerek sınıfınızdaki arkadaşlarınız gerekse okul yönetimi sizlere aile özlemi ve memleket hasreti çektirmeyecek etkinlikler düzenleyecektir. Siz de isterseniz kendi gezi programınızı yapabilir, yurtdışında yeni arkadaşlıklar kurabilir ve yalnızlık duygusunda kurtulabilirsiniz. Anne yemeklerine hasret kalmanın dışında yurtdışında değişik tatları deneyerek yeni tecrübeler edinebilirsiniz. J

5- Bu sene hiç tatil yapmadım

Öncelikle belirtelim, yurtdışı eğitim programı bir tatil programı değildir. Sınavlar, finaller, testler derken yazı iple çekiyor olabilirsiniz ancak yurtdışında eğitim alırken yine sınıf ortamına gireceksiniz ve İngilizce seviyenizi ilerletmek için çeşitli testlere girmeniz gerekebilir. Ama bu durum yine de yurtdışında eğitim alma düşüncenize engel olmamalı.

Yurtdışı eğitim almak başlı başına bir fırsat! Yabancı bir ülkede kendi ayaklarınız üzerinde durabilmek hem kariyeriniz hem de kişisel gelişiminiz için size katkı sağlayacak harika imkanlar sunacak. Günümüzde şirketler yurtdışına çıkmış ve yurtdışında eğitim almış bireyleri farklı değerlendiriyorlar. Sadece ders değil yeni arkadaşlıklar da kuracağınız yurtdışı eğitim süresi boyunca özgür yaşamanın da tadını çıkarabilirsiniz.

Artık, “Yurtdışında eğitim alma fikrinize engel olan 5 sebep” sorusunu geride bıraktığımıza göre. Yurtdışı eğitim programınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir