Scroll to top

Yaklaşık iki aydır İngiltere’deyim. Hem eğitim aldım hem de İngiltere’de geziyorum. Edindiğim İngiltere tecrübelerimi studyacourse.com öğrencileri için paylaşmak istedim.

Umarım faydalı olur.

İngilizce Öğrenirken Çekingen Olmak

İngilizcemiz zayıf olunca, özellikle ilk günler büyük bir çekingenlik oluyor. Sosyalleşemiyoruz. Arkadaş edinme konusunda sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Ben biraz da olsa bunu aşmış durumdayım. İngiltere’deki 7.haftam. Artık daha rahatım.

Daha önce böyle bir yurtdışı deneyiminiz yoksa utanma ya da başka konulardan dolayı sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu süre içerisinde gördüm ki gittiğimiz kurslarda arkadaş edinme konusunda çekinmemize hiç gerek yok, sonuçta oraya giden diğer öğrencilerin de amacı aynı. Dünyanın birçok yerinden aynı tarz öğrenciler geliyor. Sınıflar karma.

Londra’da Tek Başına Gezmek

Ama sadece okuldaki öğrencilerle sınırlı kalmamalısınız. Bar, kafe, sinema, tiyatro gibi yerlere tek gitmekten çekinmeyin. İnsanlar gerçekten çok sıcakkanlı ve sohbete açık insanlar. Bazen bunları tek başınıza yapmanın da gerçekten ayrı bir keyfi oluyor, sonuçta mükemmel bir deneyim kazanmış oluyorsunuz. Hatta sosyalleşmek için uygulamalar bile mevcut. Bunlardan bazıları Meetup ve Internations. Bu uygulamalar İngilizce pratik yapmanız için imkanlar sunuyor. Bu tarz uygulamalara girdikten sonra konu başlıkları var ve siz bu konu başlıklarına göre, istediğinizi seçip davetlere gidebiliyorsunuz, çoğu ücretsiz oluyor ve sadece gittiğiniz yerde yiyip içtiklerinizin ücretini ödüyorsunuz.

Londra’da Bugüne Kadar Ben Ne Yaptım?

Kendi deneyimimden bahsedecek olursam, benim gittiğim davetlerden bir tanesi 5£’du ve bir seferlik ödedim, bundan sonra haftalık olarak gittim. Gittiğim davetin adı Free Language and Culture Exchane idi. Benim gibi İngilizcelerini geliştirmek isteyenlerle toplanıp sohbet ettik ve çok güzel insanlarla tanıştım ve hala görüştüğüm kişiler var. Yaklaşık 15-20 kişi arasında oluyoruz ve 2 grup halinde oturuyoruz. 1. Grup ilk kez gelenlerden oluşuyor genellikle sadece ilk katıldığınız zaman bu grupta oluyorsunuz. Diğer grup ise devamlı gelen kişilerden oluşuyor. Böyle olmasının amacı ise ilk gelenleri hem tanımak hem de stresinizi atmanıza yardımcı olmak.

Bunun yanı sıra, farklı konu başlıkları üzerinden konuşup İngilizcenizi geliştirme fırsatı bulabilirsiniz. Farklı farklı konu başlıkları seçip, değişik davetlere gitmek, hem daha çok kelime haznenizi geliştirmeye yardımcı oluyor, hem de farklı insanlarla tanıştığınız için çevreniz daha çok genişliyor. Farklı insanlarla fikir alışverişinde bulunabiliyorsunuz ve bu konular üzerinde tartışabiliyorsunuz.

İngiltere’deki tecrübelerimi, gördüklerimi yazmaya devam edeceğim.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

MeetUp İngilizce Konuşma Toplantılarından Görüntüler

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir