Scroll to top

Yurt Dışı Eğitim Nasıl Planlanır?


StudyACourse - 11 Eylül 2019 - 0 comments

Eğer yurt dışı eğitiminizi en düşük bütçe ile tamamlamak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı unsurları çok iyi planlamanız gerekmektedir. Plan yaparken dikkat etmemiz gereken bu unsurları adım adım yazımızda açıklayacağız. Bütçeye ikiye ayırmak gerekirse, yurt dışı eğitimine gitmeden önceki planlarımız ve yurt dışı eğitimine gittikten sonraki planlarımız olarak sınıflandırabiliriz.

Gelin “Yurt dışı eğitimine gitmeden önce nasıl plan yapmalıyız?” birlikte inceleyelim.

Başlangıçta yurt dışında eğitim almak için ne kadar zamanınız olduğunu ve gidene kadar ki sahip olduğunuz süreci belirlemeniz gerekmektedir. Yurt dışına eğitim için hazırlık sürecinizi belirledikten sonra pasaport işlemleriniz için başvuruda bulunmanız ilk iş olacaktır. Pasaportunuz gelene kadar yurt dışında eğitim almak için vize evraklarınızı toplamaya başlayabilirsiniz. Eğer bir danışmanlık şirketinden destek alıyorsanız bazı prosedürleri daha çabuk kavrayacaksınız ve sonrasında konsoloslukta vizeden red almadan zamanınızı daha iyi yöneteceksiniz.

Yurt dışına gitmeden önce konaklamanızı planlamalısınız ki bu da bütçeniz ve konaklamadan beklentileriniz ile şekillenecektir. Bir öğrencinin yurt dışında veya İngiltere’de konaklama masraflarının ortalama olarak ne kadar olduğunu öğrenmek istiyorsanız öncelikli olarak konaklama tipine ve konaklayacağınız bölgenin okulunuza ne kadar uzaklıkta olması gerektiğine karar vermeniz gereklidir. Genel bir ifade ile bu iki unsuru ne kadar özelleştirirseniz maliyetleriniz bir o kadar minimum maliyetten uzaklaşacaktır. Konaklama tiplerini üç başlık altında toplamak gerekirse yurtlar, kiralık odalar ve host family dediğimiz aile yanlarıdır. Bu üç tip konaklama ise almak istediğiniz hizmete göre farklı fiyatlandırmalara sahiptir. Self-catering dediğimiz fiyatlandırmada günlük ihtiyaçlarınızı kendiniz tedarik etmelisiniz. Yarım pansiyon dediğimiz fiyatlandırmada sadece seçtiğiniz bir öğün ve temizlik hizmetini alabilirsiniz. Tam pansiyon dediğimiz fiyatlandırma da ise tüm yeme ihtiyaçlarınızı ve temizlik hizmetini alabilirsiniz. Konaklama içerisinde dikkat etmeniz gereken en önemli masraflardan bir kaçı faturalar ve Wi-Fi gibi aslında bizler için pahalı olabilecek ihtiyaçlarımızdır. Bir diğer opsiyon ise banyo-wc kullanımıdır ki steril açısından en önemlisi, eğer kendinize özel bir alan istemiyorsanız konaklama maliyetlerini düşürebilirsiniz. Tüm bunlara ilave olarak kalmak istediğiniz lokasyon şehir merkezine uzak tercih edip, otobüs ,tren veya bisiklet kullanma maliyetlerine katlanırım diyorsanız ve zaman problemi benim için çok da önemli değil diyorsanız yine düşük maliyetli konaklama imkanı sağlayabilirsiniz.

Bu süre zarfında yurt dışı dil eğitimi için gitmek istediğiniz okulu ve konaklamayı belirledikten sonra, vize için gerekli sonra evrakları topladıktan sonra vakit kaybetmeden konsolosluğa başvuru yapabilirsiniz.

Konsolosluktan vize onayı için cevap beklerken dil eğitimi için gideceğiniz yer konusunda araştırma yapmaya başlayabilirsiniz. Yurt dışında yaşarken nelere ihtiyacınız olacağını ve yurt dışına giderken hangi kişisel eşyalarınızı yanınızda almanız gerektiğini planlamalısınız.

Eğer amacınız yurt dışında dil seviyenizi geliştirmek ise yurt dışına gitmeden önce bir taraftan basic konuşmaları öğrenmek sizin gittikten sonra ki adaptasyon ve karşılaşabileceğiniz problemlerinizi çözme anlamında büyük fayda sağlayacaktır.

Peki vizeniz yurt dışına çıkmanız için onaylandı ve “yurt dışına çıktıktan sonra nasıl plan yapmalıyız?” sorusuna cevap arıyorsanız hep birlikte aşağıdaki adımları inceleyelim.

Hemen bilet fiyatlarını araştırarak en uygun maliyet ve yakın zamanlı bileti almalısınız ki bagaj hakkına dikkat etmeniz önemle rica olunur. StudyACourse olarak bagaj hakkını belirlenen limitin üstünde kullanmanız için sizlere extradan yardımcı olabilmek adına THY ile yapmış olduğumuz anlaşma kapsamında yurt dışına giderken limitin üstünde (40 kg civarında) bagaj hakkını kullanmanızı sağlıyoruz.

Yurt dışına ulaşımı sağladıktan sonra dil okulunu nasıl en verimli şekilde değerlendirebileceğinizin planını yapmalısınız. Zaman çok kıymetli ve oldukça masraflı olacağından ne kadar iyi planlarsanız kendinizi en kısa zamanda verim alabilirsiniz. Okulunuzun gerçekleştirmiş olduğu free aktivitelere dersten sonra katılabilir, ders içerisinde öğrendiklerinizi pratiğe dökebilirsiniz. Eğer gittiğiniz bölgede gönüllü çalışabileceğiniz oraganizasyonlar var ise planınıza hafta da 1 ya da 2 gün farklı bir aktivite katmış olursunuz.

Eğer yurt dışında geçirdiğiniz zamanınızı daha değerli kılmak istiyorsanız seyahat planı yapıp görebileceğiniz her lokasyona ve olaylara şahit olmak sizi mutlu edecektir. Burada da yine bütçe planlamanızı çok iyi yaparsanız düşük bütçe ile çok fazla farklı bölgeleri gezme imkanınız olacaktır. Gezerken nerede ne yemelisiniz, nereleri görmelisiniz, eğer varsa tarihi nedir, eğlenmek için elverişli alanları ve doğası var mıdır ve karşılaştığınız insanlardan ne öğrenebileceğinizin planını yaparsanız hayatınızda çok iyi tecrübeler edineceksiniz.

Bu yazımızda sizlerle “yurt dışı eğitim planı” hakkında öngörebildiğim noktaları paylaşmak istedik. Bizler bilgilerimizi sizlerle paylaşmak için sabırsızlanırken, umarım sizler de okurken iyi zaman geçirmişsinizdir. Eğer yurt dışı eğitimi ile merak ettiğiniz bir konu olursa sayfamızda bulunan iletişim hatlarımızdan direk olarak iletişime geçebilirsiniz. Sorularınızı dinlemek için bekliyor olacağız. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir