Scroll to top

İrlanda’da Dil Eğitimi Almanın Faydaları


StudyACourse - 17 Eylül 2019 - 0 comments

Avrupa’nın kuzey batısında bulunan ve en büyük üçüncü adası olan “İrlanda’da dil eğitimi almanın faydaları var mıdır ve varsa nelerdir?” sorusu hayatınızı meşgul ediyorsa gelin sizler için yaptığımız araştırmaları birlikte inceleyelim.

Eminiz ki sizler de yurt dışında keşif yapmayı, eğlenceli zaman geçirmeyi ve en önemlisi ana diliniz haricinde bir dil ve rutin yaşantınız haricinde bir hayat öğrenmeyi en az herkes kadar sizlerde hak ediyorsunuz. Zamanınız çoğunu çeşitli forum sayfalarında gezip, deneyimlerini aktaran insanlarının yazılarını okuyor, ilginizi çeken yerleri kendi süzgecinizden geçirip değerlendiriyorsunuz ve bir türlü İrlanda’da dil eğitimi almanın doğru bir karar olup olmadığını düşünüyorsunuz. Ve bizler sizlerin zaman kaybını önlemek adına derin bir araştırma yapıp sizlerin huzuruna sunuyoruz.

Gelin incelememize “İrlanda’da dil okulu var mıdır?” sorusuyla başlayalım. Evet, arkadaşlar sadece Dublin’de 200’ü aşkın olmak üzere İrlanda’da yüzlerce dil okulu var ve 2018 yılında 100.000’in üzerinde öğrenci dil eğitimi almak için İrlanda’yı tercih etmiş. İrlanda hükümeti yaşamış olduğu ekonomik krizden sonra birçok ülke gibi öğrenci hareketliliğini arttırmak için destekler vermekte ve bu da öğrencilerin İrlanda’ya gelişini ve hayatını devam ettirmesine destek sağlamaktadır.

Eğer İngilizce dil eğitimini ana dili İngilizce olan bir ülkede almanın doğru bir karar olup olmadığını düşünüyorsanız, bunun kesinlikle doğru bir karar olduğunu söyleyebiliriz. İngilizce’yi ana dili İngilizce olan bir yerde öğrenmek hem işinizi kolaylaştıracaktır hem de İngilizce konuşurken kendinize olan güveninizi arttıracaktır. Bu yüzden hedefiniz İngilizce öğrenmek ise naçizane tavsiyemiz İrlanda’ya veya ana dili İngilizce olan bir ülkeye dil eğitimi almaya gitmeyi tercih edin. Sıcakkanlı ve konuşmayı çok seven İrlanda halkı yolda giderken, kafede otururken sizinle konuşmak isteyecektir ve bu da öğrendiğiniz yeni dil kabiliyetlerinizi pratiğe çevirmeniz de faydalı olacaktır. Gittiğiniz okullarda edineceğiniz arkadaşlıklar olacaktır ve çok çeşitli okul faaliyetlerine birlikte katılacağınız ve yeni arkadaşlıklar edineceğiniz gibi, eğer gece hayatını seviyorsanız eğlenmenizi sağlayarak İngilizce pratik yapma imkânını her alanda yakalayabileceksiniz.

İrlanda’da dil okuluna gitmenin en iyi avantajlarından biri İrlanda’da dil eğitimi alırken aynı zamanda çalışma imkanınız olmasıdır. İlk aşamada çok iyi bir İngilizceniz yoksa herhangi bir yerde çalışabilir ya da bisiklet sürmeyi seviyorsanız take away servisleri yapma imkânı yakalayabilir ve böylece daha fazla insanla iletişime geçebilir ve aynı zamanda maddi olarak da kazanım sağlayabilirsiniz. Peki, İrlanda’da çalışmak için yasal hakkımız var mıdır? Hepimizin bildiği üzere Avrupa Birliğine bağlı bir ülke olmadığımız için genel olarak Avrupa ülkelerinde çalışma hakkımız yok. Fakat İrlanda’da işler biraz daha farklı ilerlemekte. Eğer İrlanda’ya dil eğitimi almaya bir dil okuluna 25 hafta ve üzerinde gelmiş iseniz yasal çalışma iznine sahip oluyorsunuz. İş bulmak ise sizin gayretinize kaldığı gibi bir de şansınızla da alakalıdır. İrlanda’ya gelip ilk haftasında iş bulan öğrenciler görebileceğiniz gibi, 6 ay kalıpta iş arayıpta bulamayan öğrenciler görebilirsiniz. Dediğimiz gibi bisiklet ile teslimat, bulaşıkçılık, mobilyacılık yapabileceğiniz işler bulabilirken eğer berber ya da şef deneyiminiz var ise çok daha rahat iş bulabilirsiniz. Eğer İngilizce seviyeniz akademik olarak bitirdiğiniz işi aktif olarak yapacak seviyede ise daha kalifiye işler bulmanız mevcuttur. Akademik olarak kendinizi IT sektöründe geliştirdiyseniz çok daha şanslı olduğunuzu söylemeden geçemeyeceğiz.

İrlanda’ya dil okulu için gelen bir öğrencinin yaşam giderleri ortalama ne kadar olduğunu düşünürsünüz? Eğer İrlanda’da yaşam giderleri açısından beklentiniz minimum 850€ ile başlayan ve harcamalarınıza göre artan bir skala ise hemen konaklamanızı ayarlamaya başlayın. Küçük bir dipnot olarak belirtmek gerekirse ev bulma açısından ilk aşamada sıkıntı çekebilirsiniz. Bu sebeple ideal bir ev bulana kadar aile yanı konaklama tercih etmenizi öneririz. Devamında fark edeceksiniz ki en büyük gideriniz çoğu ülkede olduğu burada da aile yanı olacak ve kriterlerinize göre uygun yerler araştırmayı tercih edeceksiniz.

İrlanda’da dil okuluna gelen öğrenciler için ulaşımın avantajlarını inceledik. Trenle ulaşım olduğu gibi yaygın otobüs hattına sahip bu şehirde free Wİ-Fİ ve şarj cihazlarına ulaşabilirsiniz. Büyük olasılıkla tercih edilen yerlerden biri olan Dublin’e gelmeye karar verdiyseniz eğer DublinBus Mobile uygulamasını indirmeniz tavsiyelerimizdendir. Bu uygulamada bineceğiniz otobüsün zaman çizelgesini görüp, size en uygun bileti almanıza ve uygun rotanızı kısa zaman da oluşturmanızı sağlayacaktır. Bir öğrenci için haftalık ulaşım 20€ civarındadır. Bir diğer ulaşım ağı ise telefon hattınızla sağlayacağınız ağdır ki bu giderinizde ortalama 20€ civarında olacaktır.

En önemli olan avantajlardan biri ise; canınız Türk yemeği çektiğinde kendiniz yapma imkanına sahip değilseniz Türk restoranları ve Türk marketleri bulabilirsiniz. Fakat en uygun market hangisi derseniz sizler için İrlanda’da yaptığımız araştırmalar sonucunda Lidl marketlerinin olduğuna karar verdik.

İrlanda’da dil eğitimi almanın avantajlarından bir diğeri ise dil eğitiminiz bittiği zaman vize başvurusu yapmanıza gerek kalmadan sadece okula kayıt yaptırıp 8 ay daha vize alabiliyor olmanız ki bunu yukarıda detaylı olarak bahsetmiştik. Aynı zamanda dil seviyenizi daha da geliştirmek istiyorsanız ve 6 aylık gelmişseniz, 2 defa daha okul yenileyip 8’er ay uzatarak toplamda 2 seneye yakın bir süre İrlanda’da kalabilirsiniz. Geçen zaman içerisinde İngilizce seviyenizin ilerlediğinin farkına rahatlıkla varacaksınız. Rahatlıkla İngilizce sohbetlere katılıp, detaylarını tartışabilecek seviyeye geleceksiniz.

Bizler yeşil alanları fazlasıyla seven bir millet olarak İrlanda’ya gittiğimizde çokça şahit olacağız ve kendisine has mimarisini görmek bize farklı bir zenginlik katacaktır. Burada kaldığınız süre boyunca mutlu, sürekli tebessüm eden İrlandalı vatandaşları gördükçe, aslında hayatın çok daha yaşanılabilecek güzel tarafları olduğunun farkına varıp çokta dert etmemeyi öğreneceksiniz.

Vakit İrlanda’nın sunmuş olduğu fırsatların farkına varıp onları değerlendirme vakti. Bizler, sizler için İrlanda’da öğrenci olmanın avantajlarını araştırmaya devam edeceğiz. Ve bu fırsatları size altın tepside sunuyoruz ki bu tatlı rekabet piyasasında hayallerinize daha çabuk ulaşın istiyoruz. Sormak istediğiniz her türlü yurtdışı eğitimi programları için sabırsızlıkla sizleri bekliyor olacağız. İletişim alanlarımızdan rahatlıkla ulaşabilir ve sorunlarınıza cevap bulabilirsiniz. Arayalım ve sizler için en uygun dil eğitimini planlayalım. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere…

Ücretsiz Danışmanlık Hattı: 0553 827 5460
Instagram: StudyACourse
YouTube: Bir TIK’la Yurt Dışı Eğitim

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir