Scroll to top

Dil Okulu Bursu Kazanan Tuğberk Anlatıyor: NCG Dil Okulu


StudyACourse - 27 Ağustos 2019 - 0 comments

Herkese merhabalar,

Study Course.com tarafından yapılan 2 haftalık İngiltere’de Dil Okulu Bursu çekilişini kazanarak gittiğim New College Group okulu ile ilgili bilgilendirme yazımı gitmeyi düşünen arkadaşlar için yazıyorum.Umarım düşünen herkese faydalı olur.

Lokasyon

Manchester şehir merkezi 3 kilometrelik çapta bir alana yayılmış bir bölgedir.Şehir merkezinde aradığınız herşeyi bulmak mümkün. Dil eğitim aldığım New College Group okuluda bu şehir merkezinde Portland Street’te bulunan bir okul.

 

Ulaşım
Okula 200 metrede bulunan Tramvay durağı ile ulaşım çok kolay sağlanıyor.Aynı zamanda Piccadilly otobüs durağına da çok yakın olan okulun ulaşım konusunda hiç bir problemi bulunmuyor.

İlk İzlenim

Okula ilk gittiğim zaman navigasyon ile çok kolay ulaşım sağladım. Okul Portland Street’te bulunan dış görünümüyle büyüleyen bir yapının içerisinde. İçeri girdiğimde kayıt işlemleri ve seviye belirleme sınavı ile ilgili bilgilendirme yaptılar.Sabah 9’da sınava girdim ve çok detaylı bir seviye tespit sınavı gerçekleştirdiler.Seviyem aynı gün belli oldu ve sınıf, ders saatleri bilgilerini paylaştılar. Benim seviyeme uygun sınıfın saatleri hem sabah hem öğleden sonra mevcuttu fakat kalabalık olmasından dolayı öğleden sonraki gruba alınmıştım. Ancak 2 haftalık bir vaktim olduğu için Sabah grubu benim için daha iyi olucağından, yönetim ile görüşüp değişiklik talep ettim. Bu durumu yaptığım ısrar sonucu sabah grubuna geçiş yaptım. Anlayışlı olmaları güzel bir izlenimdi benim için.Sınıfım,okul saatlerim, kapı giriş kartım tamamlanmıştı ve yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile birlikte okul gezisi ve 1 saat süren şehir merkezi turu ile birlikte geri okula dönüş yaptım. İlk günüm bu şekilde tamamlanmıştı ve samimiyetleri, anlayışlı olmaları güzel bir ilk izlenim oldu benim için.

 

Eğitim
Salı günü başlayan ilk dersimle birlikte eğitim sürecim başlamış oldu. Bu süreçte olumlu ve olumsuz olarak düşündüğüm şeyleri sizinle paylaşacağım.
Öncelikle girdiğim sınıfta eğitim sıfırdan başlamıyor. Ben sıfır bir kitap ve yeni başlayan bir sınıf olarak düşünüyordum fakat devam eden bir eğitime katıldım. Bu kimi için iyi, kimi için kötü bir durum. Eğer İngilizce eviyeniz eğitim gördüğünüz sınıfın seviyesinin ortalarındaysa ilk baştaki konuları zaten biliyorsunuz demektir. Bunları tekrar dinlemek sizin için sıkıcı olabilir. Fakat seviyeniz baştaki konularda eksikleriniz olduğu bir durumdaysa bu sizin için dezavantaj. Benim girdiğim ilk derste 18 üniteli ders kitabının 5. Ünitesine gelmişlerdi.

İlk durumda bahsettiğim gibi seviyem eski konuları genel olarak bildiğim bir seviye olduğu için adaptasyon sağlayabildim.
Ders içeriklerinden bahsedecek olursam genel olarak kitap üzerinden ilerliyoruz ve kullandığımız kitap gerçekten çok güzel bir kitaptı. Dersin işleyişi de bu kitaba bağlı olarak çok faydalı geçti. 2 haftada ne olmuş olabilir demeyin gerçekten seviyem değişmese bile kendimde ki değişimi hissedebildim. Dersler 2 bölümden oluşuyor, 8.45’de başlayıp 12’ye kadar süren dersim gramer ve kelimeler üzerine. 12.15’de başlayıp 1.15’e kadar süren dersim ise konuşma üzerineydi. Gramer dediğime bakmayın orda da bir çok konuşma pratiği yapıyordum. Sabah ki gramer dersinde inanılmaz eğlenceli ders nasıl işlenir gibi bir durumla karşılaştım..Çünkü öğretmenler ve kitap içeriği çok faydalı ve eğlenceliydi. Ayrıca Kahoot denen bağımlısı olduğum oyun ile hem eğlenip hem yarışarak İngilizce bilgi yarışması yapıyorduk. Kahoot, işlediğimiz gramer konusu ile ilgili yapılan projeksiyon ile ekrana yansıtılan görüntüde çıkan soruları telefonunuz ile bağlanarak sınıf içi yarışma yapılıp puanlama yapılan bir oyun 🙂 Ders içeriklerinin iyi gördüğüm ve çok faydalı olduğunu düşündüğüm yanları bunlardı. Fakat eksik kısımlar illa ki vardı. Bunlardan bahsedecek olursam, öğretmenlerin kesinlikle bir konuyu anlatırken olsun, bir şey sorarken olsun aksanlarını kesinlikle değiştirmediğini söyleyebilirim. Bu aslında güzel birşey düşününce ama ne olur biraz yavaş konuşsanız veya British aksanınızı biraz düzleştirseniz 🙂 Tabiki asıl hedefledikleri şey aksanı sabit tutarak daha faydalı olabilmek ama ben bununla ilgili ufak da olsa zorlandım. Son olarak eğitim ile bahsedeceğim şey çok sayıda Arap insanlar var ve bu çok normal aslında çünkü Dünyanın neresine giderseniz gidin Arap , Çinli ve Türk olarak her yerde karşınıza çıkacaktır ama Arap insanların farklı İngilizce aksanı ve sınıf içerisinde uyarılmalarına rağmen Arapça konuşuyor olmaları benim hoşuma gitmeyen bir durumdu ancak farklı Ülkelere eğitim için giden arkadaşlarım tarafından söylenilenlere göre sanırım İngiltere en doğru dil eğitimi alınacak yer.

Öğrenciler
Okul öğrenci kapasitesiyle tahminimce 150-200 kişilik bir okul. Sınıflar maksimum 10 kişiye kadar çıkabiliyor. Bol popülasyona sahip bir okul NCG. Asyalı,Arap,Rus,Afrikalı ve Türk’lerdi benim karşılaştıklarım.Çoğunluk Arap öğrencilerden oluşuyor ve Türk öğrenci benim karşılaştığım 1 kişi vardı.Çok fazla Türk olmaması büyük bir avantaj. Öğrenciler’de Okulun enerjisine sanırım ortak oluyor. Çok sıcakkanlı ve yardımseverler.

Aktiviteler
Okulun her hafta başında değişen aktiviteleri var. Bunlar hatırladığım kadarıyla futbol etkinliği, stadyum turları,farklı şehir turları, müze turları gibi bazıları ücretsiz bazıları ücretli etkinliklerdi.

Eğitim sonunda tamamladığınız seviyeye göre sertifikanız veriliyor ve okula veda ediyorsunuz. Bu durum benim için en zor olan durumdu 🙂 2 Haftalık eğitimi bu şekilde umarım sizlere faydalı olarak anlatabilmişimdir… Bu eğitim fırsatını bana sağlayan Study A Course ailesine çok teşekkür ederim. Darısı başınıza 🙂

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir