Scroll to top

Herkese merhaba,
Bu yazımda sizlere İngiltere’de işinize yarayacağını düşündüğüm bazı bilgiler paylaşacağım. Umarım yararlı olur.

1. İngiltere’de dil okullarına, kısa dönem dahi geliyor olsanız, otelde kalmanızı tavsiye etmem, hem konuşarak İngilizcenizi geliştirebileceğiniz biri olmayacak hem de daha fazla para ödeyeceksiniz. Bunun için kısa dönemlerde İngiliz aile yanı konaklamayı, uzun dönemlerde ise ev paylaşımını tavsiye ederim. Aile yanı konaklama, İngiliz kültürünü tanımanıza olanak sağlar. Ev paylaşımında ise genellikle sizin gibi yurtdışından okumaya veya çalışmaya gelmiş kişilerle kalırsınız. Londra’da uygun fiyatlı yer bulabilmek Londra’ya gitmeden zor. Önce kısa süreli de olsa bir yer ayarlarsınız, sonra gelince uygun fiyatlı yer bulmak için zamanınız olur. 

2. Londra’da seçtiğiniz ev veya aile yanı konaklamanın okulunuza uzak olmamasına dikkat etmelisiniz. Londra, çember şeklinde iç içe geçmiş bölgelerden oluşur. Londra’daki dil okulları genellikle birinci bölgede yani dairenin en merkez bölgesindedir. Aşağıdaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi eğer okulunuz 1.bölgedeyse ve kaldığınız yer 4. veya 5. bölgedeyse ulaşım açısından sıkıntı çekebilirsiniz. Hem zaman kaybı hem de para kaybı olabiliyor. Ancak merkeze yaklaşınca da uygun fiyata kalacak yer bulmak zorlaşıyor. 


​​​
3. Londra’da ulaşım için aylık veya haftalık kart almanızı öneririm. Oyster adındaki bu kartlar bazı farklılıkları olsa da bizim İstanbulKart’a benziyor.  Gezmeniz gereken yerlerin çoğu 1.ve 2. bölgedeler. Haftalık almak isterseniz 1.ve 2. Bölge için 35£, aylık almak isterseniz 125£. Dediğim gibi gezilecek yerlerin çoğu bu bölgelerde olduğu için ve ulaşımı da sık kullanacağınız için bu yol daha mantıklı, ama isterseniz normal kart alıp istediğiniz zaman da yükleme yapabilirsiniz.

4. İngiltere’de marketlerde alışveriş yaparken, alışveriş yaptığınız marketin ürettiği ürünleri yani kendi markalarını almaya özen gösterin. Fiyatları neredeyse yarı yarıya düşüyor ve alacağınız ürünler fazlaysa 15£ – 20£’a kadar tasarruf edebilirsiniz. Londra’da ucuza yaşamak için çok önemli bir şey bence. 

5. İngiltere’ye uzun süreli gelmeyi düşünüyorsanız ve zaman zaman aileniz size para gönderecekse, muhakkak komisyon almayan bankaları tercih edin. Çoğu banka 25£ – 30£’ a kadar komisyon almaktadır. Komisyon almayan bankaları öğrenip, öyle gelmenizi tavsiye ederim.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir