Scroll to top

Herkese merhaba, bu yazımda sizlere İngiltere’de yaşam masraflarından bahsetmek istiyorum. Öncelikle Londra’ya geldiğiniz zaman, satın almak istediğiniz ürünlerin fiyatlarını TL cinsinden düşünmeyin, yoksa aç kalabilirsiniz. ☺  Yazımda da Londra’yı dikkate aldım, diğer şehirlerde biraz daha ucuz olduğunu duyuyorum.

Londra’da Market Harcamaları

Öncelikle temel ihtiyaçlardan bahsetmek istiyorum. Eğer İngiliz aile yanında kalıyorsanız ve yemek türünüz tam pansiyon ise bunlara pek ihtiyacınız olmayabilir. Alışveriş yaparken de benim size tavsiyem Poundland. Çoğu ürünü 1Pounda satın alabilirsiniz. Yiyecek, içecek, kozmetik, kişisel bakım gibi satın alabileceğiniz birçok ürün mevcut. Önceki yazılarımdan birinde de bahsettiğim gibi, Tesco, Sainsbury’s gibi büyük marketlerde de alışveriş yaparken, marketin kendi ürettiği ürünleri satın almanız, çok işinize yarayacaktır. Onun dışında temel ihtiyaçlarınız için fiyat listesi ortalama şu şekilde;

Su: 1 Pound
Ekmek: 1-1,5 Pound
Yumurta: 1,5-2 Pound (6-8 adet)
Süt: 1,30 Pound (2,2 lt.)
Peynir: 0,90 Pound (200gr.)
Makarna: 1 Pound (1kg.)
Tavuk (1 kg): 5,5 Pound
Et: 9 Pound (Kıyma)

Ulaşım Masrafları

Londra’da ulaşımın biraz pahalı olduğunu söyleyebilirim, ama çok fazla metro veya otobüs kullanacaksanız, haftalık veya aylık Oyster kart almanızı tavsiye ederim. 5 Pound maliyeti vardır ve metro istasyonlarındaki makinelerden satın alabilirsiniz.

Haftalık ücret: 35 Pound
Aylık ücret: 125 Pound

Bu bahsettiğim ulaşım masrafları 1. ve 2. bölge için. Aylık veya haftalık kart aldığınız zaman 1.ve 2. bölgede sınırsız olarak metro, otobüs ve tren kullanabilirsiniz. Diğer türlü tek yön biletin ortalama fiyatı 2,5 pound kadardır. 3. bölge ve daha sonrası için fiyatlar artmakta.

Londra’da Diğer Maliyetler

Bu harcamalarınız dışında, dışarıda gezip, tüketeceğiniz şeyler muhakkak olacaktır, işinize yarayacağını düşündüklerimin ortalama fiyat listesi ise şu şekilde;

Sinema bileti: 8 Pound
Tiyatro bileti: 20-50 Pound arası değişiyor
Konser biletleri: 10-50 Pound arası

Not: Sinema ve tiyatro bileti alırken internet üzerinden alırsanız daha ucuza bulabilirsiniz, sinemaya hafta içi belli günlerde giderseniz de daha ucuza bulmanız mümkün. Tiyatro da ise önceden aldığınız takdirde 5£’a bile bilet bulabilirsiniz.

McDonals – Burger King: 4-8 Pound
Kahve: 2-4 Pound
Simit Sarayında Simit: 1,5 pound

Not: McDonalds veya Burger King’den alışveriş yaptığınız zaman fişinizi kaybetmeyin derim, size bir şifre veriliyor ve bu şifreyi kullanarak internet üzerinden bir anket doldurmanız isteniyor, bu anketi doldurduğunuz zaman, bir sonraki alışverişinizde 2 pounda bir menü satın alabiliyorsunuz.

Umarım sizin için yararlı olmuştur, bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir