Scroll to top

Yurtdışında İngilizce eğitimi düşünüyorsanız İngiltere birbirinden cazip imkanlar sunuyor. İngiltere’nin başkenti Londra, 200 den fazla farklı millettten insanın yaşadığı ve 300 den fazla dilin konuşulduğu ve birbirinden kaliteli eğitim kurumlarının bulunduğu bir şehir.  

Yurtdışı eğitime karar verecekler için hazırladığım, Londra’da dil eğitimi almanız için geçerli 10 nedeni incelemeden karar vermeyin.

1- Londra, Yurtdışı eğitim almak isteyen öğrenciler için en çok tercih edilen şehirlerin başında gelir. Her yıl 100 bin’den fazla uluslararası öğrenci Londra’da eğitim alıyor. Uluslararası öğrenciler 200’den fazla farklı ülkeden gelerek Londra’yı daha global ve farklı milletlerin yaşadığı bir şehir haline getiriyor. Böylece farklı ülkelerden öğrencilerle iletişime geçerek hem ingilizcenizi geliştirme hem de yeni arkadaşlıklar kurma imkanınız oluyor.

2- İngiltere için ingilizcenin konuşulduğu anavatan diyebiliriz. Yurtdışında ingilizce öğrenmek ve ingilizcenizi geliştirmek için Londra en ideal şehirlerden.

3- Londra’da yüzlerce dil okulu var. Londra’da bütçenize göre en uygun dil okullarında eğitim alabilir ve hiçbir finansal zorluğa girmeden eğitiminizi tamamlayabilirsiniz.

4- Londra’da alanında dünyanın en iyi eğitim kurumlarının dahil olduğu 45’den fazla üniversite var. Londra’da dil eğitiminiz esnasında bu üniversiteleri de gezerek lisans veya yüksek lisans gibi üniversite eğitimi için de bilgi alabilirsiniz.

5- Londra’daki üniversiteler işletme, mühendislik, muhasebe, hukuk, tıp ve siyaset konularının ağırlıklı olduğu 30 binden fazla konuda eğitim vermektedir.

6- Londra, öğrencilere akademik anlamda destek alabilecekleri harika fırsatlar sunar. Örneğin, British Library (ingiliz kütüphanesi) 150 milyondan fazla kitabı içerisinde barındırır. Her yıl 3 milyon yeni kaynak kütüphaneye eklenmektedir.

7- Londra, farklı kültürleri tanımak ve tecrübe etmek isteyen öğrenciler için en ideal şehirlerden biri. Londra’da çoğu ücretsiz olan 1000’den fazla müze ve galeri bulunmaktadır.

8- Londra, eğitim amaçlı olduğu kadar eğlenceyi de seven öğrenciler için de harika bir şehir. En yeni filmleri izleyeceğiniz 100 den fazla sinema, 350 den fazla müzik konseri dinleyebileceğiniz etkinlik yeri, dünya mutfağının farklı lezzetlerini tadabileceğiniz 5000 den fazla restaurant ve arkadaşlarınızla gidip birşeyler içebileceğiniz 7000 binden fazla eğlence yeri, içerisinde dinlenebileceğiniz ve gezebileceğiniz birbirinden güzel ve geniş 100 den fazla park Londra bulunmaktadır.

9- Londra, İstanbul arası uçuş mesafesi 3,5-4 saat dolayısıyla ucuz bir şekilde biletinizi alıp ailenizi ve arkadaşlarınızı kısa sürede ziyaret edebilirsiniz.

10- Londra’da eğitiminiz esnasında çalışabilir veya gönüllü olarak farklı derneklerin çalışmalarına destek vererek hem ingilizcenizi geliştirebilir hem de  yeni insanlarla tanışabilirsiniz.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir