Scroll to top

Şu külahı arka tarafa elden ele uzatalım arkadaşlar. Pırıl pırıl denizi, ışığını sakınmayan cömert güneşi ve o naif ayacıklarınıza kıyamayan çakılsız kumsalıyla İngiltere’nin Bodrum’u, Bournemouth’a hoş geldiniz!

ABLACIM BİYRUN AİLE SALONUMUZ VAR! 

Britanya’nın güneyinde bulunan, yıl içinde yerli-yabancı binlerce turiste ve 80 farklı ülkeden öğrenciye kucak açan Bournemouth; rengârenk festivalleri, alternatiflerine doyamayacağınız dil okulları, ezber bozan ılıman iklimiyle gönüllerde taht kuracak bir tatil ve öğrenci şehri.

#bournemouth

BOURNEMOUTH ÜNİVERSİTESİ

(BOURNEMOUTH UNIVERSITY)

Hani gurbettesinizdir de memlekete döndüğünüzde en sevdiğiniz yemekleri yapar anneniz, mahalle bakkalınız Mehmet ağabey “ooo kimler gelmiş kimler” diye karşılar ya sizi… Gurbette olmanıza değer hissettirir ya, o an.  Heh işte tam olarak Bournemouth Üniversitesi’ne gittiğinizde yaşayacağınız hissiyat bu. Şöyle ki;

Bournemouth of University misyon olarak burada geçirdiğiniz zamanı en iyi şekilde değerlendirmeniz için tasarlanmış. Üniversitenin kurduğu “Students’ Union Bournemouth University” oluşum kısaca “SUBU” 120’den fazla toplulukla faaliyet gösteriyor. Bir müzik merkezi, orkestra, bir dizi koro, sanat galerisi ve harika bir spor tesisini bünyesinde barındırıyor. Kurucusu kesin Yay burcu olmalı. 😊

Eğlence ve eğitimin iç içe geçtiği Bournemouth Üniversitesi, 19.000’den fazla öğrencisiyle, dünyanın en iyi 100 genç üniversitesi arasında yer alıyor. (THE Young University Rankings 2020)

Burada BU’lu olmak bir kültür ve BU’rada tutkularınız ve eğitiminiz arasında tercih yapmak zorunda değilsiniz. Eğitiminizin yanı sıra yapabileceğiniz pek çok etkinlik kırmızı halı ile ayaklarınıza seriliyor desek abartmış olmayız. Bir TV kanalı, bir radyosu ve büyük bir medya ekibi olan Bournemouth of University; yazma, çizme ve prodüksiyon anlamında yeteneği olan öğrenciler için de güzel fırsatlar sunuyor.

Bizim zamanımızda ilkokullarda ‘kollar’ dediğimiz kulüpler vardı bilir misiniz? İzcilik kolu, müzik kolu vs. burada o kollar uzayıp gidiyor ve yalnızca ilkokulda kalmıyor. Koca koca yetişkinlerin hepsinin bir kolu var ve bu bir yaşam kültürü haline gelmiş. Ne güzel. 😊

Dünyadaki sorunlar üzerine yoğunlaşmış ve ‘önce çevremizi sonra dünyayı güzelleştirebiliriz’ mottosuyla öğrencileriyle el ele vererek sosyal sorumluluk projeleri ve araştırma faaliyetlerini üstlenen Bournemouth Üniversitesi; lokasyon, iklim şartları ve Londra’dan daha ucuz bir şehir oluşuyla da gönülleri fethediyor. Her gün makarna nereye kadar. 😊

Bu arada Bournemouth Üniversitesi mezun öğrencilerinin %91’i yaklaşık 6 ay sonra çalışmaya başlıyor ve ileri düzeyde eğitimlerine devam ediyorlar. (Graduate Outcomes Data 2017/18)

Eğer yurt dışında kariyer yapmak istiyor ve tatil tadında bir eğitim süreci yaşayım istiyorsanız, Bournemouth tam size göre. Bi’ Oxford gibi ciddili bir şehir değil yani. 😊

#bournemouthunivesity

TARLA KUŞUYDU JULIET!  

(LOWER GARDEN)

Bataklık bir araziden, cennet bahçesine uzanan yolculuk…

Tarihte bir bataklık olan ve uzunca bir müddet mülk sahiplerinin park olarak dönüştürülmesine müsaade etmedikleri, en sonunda uzlaşma sağlanıp, ilk zamanlarında parça parça bahçeler ve ardından bahçelerin birleştirilmesiyle toplamda 3km. uzunluğunda bir alana ulaşan Lower Garden; deyim yerindeyse bir cennet bahçesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bournemouth Lower Garden; mis kokulu çiçekleri, ağaçtan ağaca hoplayıp zıplayan, sandviçinize ortak çıkan sincapları, bir sanat galerisi, golf sahası, aşağı, yukarı, orta olmak üzere üçe ayrılan bahçeleriyle, uzun yürüyüşlerinizin ve huzur dolu anılarınızın sahibesi olabilir. Aşağı bahçeyi takip ettiğinizde ise Bournemouth’un 7 mil uzunluğunda muhteşem sahiline inebilirsiniz.

#bournmeouthlowergarden

GÜNEŞİ GÖRDÜM! 

Brighton’un çakıl dolu kumsallarından farklı olarak altın renkli kumlarıyla bizleri karşılayan Bournemouth sahili; İngiltere’nin resmi olarak en iyi plajı seçilmiş ve hemen yakınlarındaki Dünya’nın en büyük doğal limanı ve Dünya Mirası olan Jurassic sahiliyle muhteşem bir konuma sahip.

Londra’dan daha az yağmur alan ve İngiltere’nin geneline göre daha sıcak olan Bournemouth; yaz turizminin de kalbinin attığı yer diyebiliriz. Hafta sonu ise şehrin nüfusu neredeyse 2 katına çıkıyor. Fish&Chips tezgâhları, doğal meyvelerden yapılmış meşhur dondurmaları, çoluk çocuk denize koşan güneşin tadını çıkaran insanları, gece gündüz ışıl ışıl parlayan eğlence merkezlerini bünyesinde barındıran iskeleleri ile Bournemouth içinize işleyecek bir şehir.

Sahilde oturup gözlerinizi kapayıp kendinize uğramak, eminiz çok iyi gelecek. 😊

ÖĞRENCİ DOSTU, DİL OKULU CENNETİ!

(BOURNEMOUTH’DA DİL EĞİTİMİ)

İngiltere’de dil eğitimi almak isteyen arkadaşları şöyle yamacımıza alalım. Öncelikle şunu söyleyelim ki eğer yurt dışı dil eğitiminde tercihiniz Bournemouth olacaksa gerçekten çok ama çok şanslısınız.

18 farklı dil okuluna sahip olan şehir, tam bir dil okulu cenneti. Londra’dan daha ucuz olan Bournemouth bütçesel anlamda sizi çok fazla yormayacak, özellikle konaklama için bir aile yanını tercih ederseniz yemek masrafınızı da cici aileniz karşılayacaktır. 😊

Lokasyon olarak İngiltere’nin hemen hemen bütün şehirlerine ulaşımı kolay olan Bournemouth; hafta sonları farklı şehirleri gezip farklı kültürleri keşfetmenize imkân sağlayacak. Bu da hem dil eğitiminiz hem de entelektüel birikim açısından oldukça güzel bir avantaj.

“Oo üzgünüm dostum, sabah kahvaltısında Londra’da olacağım.” 😊

Bournemouth’da dil okulu tavsiyemizi soracak olursanız; Study A Course olarak Kaplan International Bournemouth’u ilk sıralara koyabiliriz. Aynı zamanda Study A Course’un anlaşmalı olduğu Bournemouth Kaplan Dil Okulu; geliştirdiği K+ eğitim metodu ile dil öğreniminizi oldukça kolaylaştıracaktır. Dil eğitimi konusunda yılların getirdiği tecrübeyle sürekli gelişim sağlayan Bournemouth Kaplan Dil Okulu; öğrencileriyle bireysel olarak da çok güzel ilgileniyor. Özellikle iş İngilizcesi eğitimi alan arkadaşlar için sanal iş mülakatı bile düzenliyorlar. Bu da sizin ilk heyecanı bu ekiple atlatmanızı sağlıyor.

Kaplan International Bournemouth’un verdiği diğer hizmetler ise şöyle;

  • Genel Dil Kursları
  • Akademik Yıl ve Sömestr Kursları
  • Sınavlara Hazırlık Kursları
  • İş İngilizcesi Kursları

Bournemouth’da dil eğitimi alan arkadaşımız Kübra’nın deneyimlerini izlemek isterseniz hemen şuracığa bi’ link bırakalım.

https://www.youtube.com/watch?v=X9UqMYD4EM4

#bournemouthdilokulları #bournemouthdileğitimi

SU ÇOK GÜZEL, SEN DE GELSENE! 

(BOURNEMOUTH İKLİMİ)

İngiltere’nin güneyinde yer alan ve ülkenin bahçe şehri olarak kabul edilen Bournemouth; yaz aylarında yaklaşık 18-26 derece, kış aylarında ise 3-6 derece arasında seyreder. Eğer yaz aylarında Bournemouth’a gelecekseniz, valizinize mayonuzu, güneş gözlüğünüzü, şibidik terliğinizi almanızı, bir öğrenciyseniz ve yılı burada geçirecekseniz tam teşekküllü bir valiz hazırlamanızı tavsiye ederiz. Malum burası İngiltere yağmur bulutları her an tepenizde belirebilir. 😊

YOLUNU CÜZDANINA GÖRE UZAT!

(BOURNEMOUTH’A ULAŞIM)

İstanbul’dan Londra’ya direkt uçuşla gelebilir, Londra merkeze bir tren ile yarım saatte ulaşabilir, oradan da hızlı trene binip yaklaşık 2 saatte Bournemouth’a ulaşabilirsiniz. Her zaman olduğu gibi yine uyaralım, biletlerinizi erken almayı aman unutmayın ki pahalıya gelmesin.

Bournemouth içi ulaşıma gelecek olursak burada otobüs kullanımı oldukça yaygın. Eğer uzun bir müddet kalacaksanız 12 haftalık pasolar ve kartlar ile ulaşımınız hem ucuza gelecek hem de işinizi kolaylaştıracaktır.

Bournemouth’da taksi kullanımı da yaygındır. Standart taksiler ve Black taksiler gece gündüz emrinize amade, Black taksiler daha çok kişi alıyor fakat gece tarifesi ayrı ve biraz pahalı bilginiz olsun. Ayrıca Bournemouth şehir içi ulaşımında UBER kullanımı da çok revaçta. UBER uygulamasını cebinize indirip kredi kartınızla sisteme kaydolabilir ve size en yakın taksiyi hemen çağırabilirsiniz. He bir de araç gelmeden gideceğiniz yere ne kadar ücret ödeyeceğinizi de sistemden öğrenebilirsiniz.

SİZ GİDİN BEN SONRA GELİCEM!

Sandal turizmin değerli yolcuları şimdi güzeller güzeli Bournemouth’a veda etme vakti. Herkes sandaldaki yerini alsın, yanındaki arkadaşını kontrol etsin. 5 dakika sonra sandalımız kürek çekecektir.     İstikamet Londra… 😊 

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir