Scroll to top

İngiltere’de Hemşire Olmak Artık Mümkün!


StudyACourse - 26 Mart 2019 - 0 comments

Yurtdışında iş bulmak birçok kişinin arzuladığı ama maalesef herkesin elde edemediği bir fırsat. Türkiye’den her sene onlarca insan yurtdışında çalışmaya gidiyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2018 raporuna göre bu rakam 2018 senesinde 250 binin üzerine çıktı. Rakamların da gösterdiği üzere insanlar kendi meslekleri ve hedefleri doğrultusunda bir fırsata yöneliyor ya da fırsat yaratmaya çalışıyor.

Türkiye’deki çalışanların yurtdışında çalışmak için en çok tercih ettikleri ülkelerden biri de İngiltere. Çünkü İngiltere refah düzeyi yüksek, imkanları fazla olan ve ana dili İngilizce olan bir ülke. Hal böyle olunca Türkler tarafından tercih edilmesi kaçınılmaz oluyor.

Bazı meslekler yurtdışında iş bulmak konusunda daha şanslı olabiliyor. Doktorlar, yazılımcılar ve mühendisler diğer mesleklere oranla yurtdışında daha rahat iş bulabiliyor. Ama bazen şans başka mesleklere de gülebiliyor. Bugün bu şanslı mesleklerden birinden bahsedeceğiz.

İngiltere hemşireleri bekliyor!

2019 itibariyle İngiltere, Türkiye’den hemşire ithal etmeye başladı. Sağlık sektörünün önemli görevlerinden hemşirelik İngiltere’de aranan bir meslek oldu. Yani eğer ki aranan koşulları sağlayabilen bir hemşire iseniz İngiltere’de kolayca iş bulup yaşamaya başlayabiliyorsunuz. Peki bu aranan özellikler ve istenen koşullar neler?

Öncelikle hangi tip hemşirelerin bu fırsattan faydalanabileceklerinden bahsedelim.

  1. Yeni hemşire olanlar
  2. Hastanede çalışmış, tecrübesi olan hemşireler

Evet, yukarıda gördüğünüz gibi henüz hemşirelik diplomanızı aldıysanız dahi İngiltere’de hemşire olarak çalışabiliyorsunuz. İş tecrübesine sahip olmanız ise bir avantaj.

Ancak İngiltere’nin hemşire olarak çalışmanız için istedikleri bunlarla sınırlı değil. Hemşire olmanızın yanında farklı bir takım özelliklere de sahip olmanız gerekiyor.

Bunlar:

  • 2 sene içerisinde girilmiş olan IELTS sınavı puanlarınızın yazmada 6.5 puanın, okumada, dinlemede ve konuşmada ise 7 puanın üzerinde olmalı. Eğer sonuçlarınız 2 seneden eskiyse ekstra sınava girmeniz ve kanıtlamanız gerekmekte.
  • Occupational English Test olarak bilinen mesleki İngilizce testinden en az B almış olmanız lazım. IELTS sınavında olduğu gibi bunda da sonuçlar 2 sene içerisinde alınmış olmalı. 2 seneden eski sonuçlar için sınav ile kanıtlamanız gerekmekte.
  • Hemşirelik diploması.
  • İş tecrübesi. Minimum bir süre yok. İş tecrübesi olmayan bir hemşire iseniz de yeni hemşire statüsünden faydalanabilirsiniz.
  • Türkiye’de hemşire olarak kaydınız bulunması gerekmekte.
  • Ve tabii ki geçerli bir pasaporta sahip olmanız gerekmekte. Eğer yoksa da bunu ilgili makamlara hemen başvurarak alabilirsiniz.

Gördüğünüz üzere eğer Türkiye’de hemşire iseniz İngiltere size kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Biz de hemşirelere bu konuda yardımcı oluyoruz. Eğer bir hemşireyseniz ve İngiltere’nin bu teklifiyle ilgileniyorsanız. İletişim bilgilerimizden bize ulaşmayı unutmayın.

Detaylı Bilgi için Aşağıdaki Videoyu İzlemeyi Unutmayın

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir