Scroll to top

Son yıllardaki öğrenci tercihlerine baktığımızda, Londra’nın yanında Oxford, Cambridge, Brighton gibi birçok şehir İngilizce öğrenmek isteyen öğrenciler için en popüler bölgeler. Ancak değişen ekonomik ve sosyo-kültürel yapılar zaman içerisinde bazı şehirleri daha pahalı, bazı şehirleri daha cazip, bazı şehirleri ise hem pahalı hem cazip hale getirebiliyor. 

Yurtdışında İngilizce öğrenmek önemli bir fedakârlık gerektirir. Bu sebeple seçtiğiniz okulun iyi olması kadar seçtiğiniz şehirlerde önemlidir. Biz de 2018 yıl sonunda bir değerlendirme yapalım ve 2018 yılında yıldızı parlamaya başlayan ve 2019 yılında da öğrenciler için cazip olacak şehirleri ve okulları seçelim istedik. 

Londra ve Londra’daki Dil Okulları

Londra’nın cazibesini yitirmesi orta vadede zor görünüyor. İngiltere denilince akla ilk gelen şehir. Bozulmamış tarihi yapısı ama bir o kadar da modern binalarıyla görsel olarak da öğrencilere hitap eden bir şehirdir Londra. Dil okullarının birçoğu zaten şehrin merkezinde. Okulun kapısından çıktığınızda yüzlerce yıllık tarihi ayaklarınızın altında bulabilirsiniz. Londra’da dil eğitimi almanın avantajlarını ve dezavantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Avantajları

  • Dünyanın en fazla turist ve öğrenci alan şehirlerindendir. Dolayısıyla yabancıya çok alışık bir topluluğa sahipler. İngilizceniz zayıf bile olsa, Londra’da yaşamda hiç yorulmazsınız, zorluk çekmezsiniz.
  • İngilizce öğrenmek için dünyada seçilebilecek en iyi lokasyonlardan birisi olduğunu da rahatlıkla söyleyebiliriz.
  • İngilizce pratik yapmak için, eğitime gittiğiniz şehrin sosyal yaşamı çok önemlidir. Sosyal yaşamı zayıf olan şehirlerde öğrencilerin canı sıkılır. Okuldan sonra gezebilecekleri yer bulmakta zorlanırlar. Ama Londra’da ders sonrası arkadaşlarınızla gezebileceğiniz yüzlerce yer bulabilirsiniz. Böylelikle bol bol pratik yapıp İngilizcenizi geliştirirsiniz.  

Dezavantajları

  • Londra’nın iki olumsuz tarafını sayabiliriz. Birincisi dünyanın en pahalı şehirlerinden birisidir. Bütçe planlarınızı yaparken bunu kesinlikle göz önünde bulundurmalısınız.
  • Tam olarak bir dezavantaj olmasa da Londra’da okumanın olumsuz etkilerinden biri de çok fazla Türk’e ev sahipliği yapmasıdır. Eğer sürekli Türk arkadaşlarınızla Türkçe konuşarak vakit geçirirseniz İngilizcenizi ilerletmede zorlanabilirsiniz. 

Şimdi yukarıda dezavantaj olarak ele aldığımız maddeleri daha derin bir şekilde ele alalım.

  • Londra için pahalı bir şehir dedik ancak bunu derken iyi kıyaslama yapmak gerekir. Genelde kıyaslamalar şehirlerde yaşayan ortalama bir aileye göre yapılır. Ancak öğrencilerin yaşam maliyetleri bambaşka sonuçlar çıkarabilir. Eğer 12 haftadan kısa bir eğitimi planlıyorsanız Londra ile diğer şehirler arasında büyük bir maliyet farkı bulamazsınız. Londra size birkaç ayda toplamda bin doları aşmayan ek bir maliyet oluşturur. Ama karşılığında çok büyük imkanlar sağlar. Özellikle yaz aylarında yurt dışında İngilizce öğrenmek ve gezip yeni maceralar yaşamak isteyen öğrenciler için ideal bir şehirdir.
  • Türklerin olması, Türk marketlerinin, restoranlarının olması olumsuz gibi gözükse de bu birçok açıdan avantaj da olabilir. En azından yemek derdiniz olmaz. Ancak iradeniz sağlam olmalı ve sürekli Türk arkadaşlarınızla buralarda takılmamalısınız. Eğer bu konuda güçlü bir irade gösteremezseniz herhangi bir şehirde de bir tane Türk arkadaşınız olur ve onunla sürekli Türkçe konuşarak gezerseniz sizin için büyük bir olumsuzluk olacaktır. 

Sonuç olarak, yurtdışında İngilizce öğrenmek, İngilizce pratik yapmak ve aynı zamanda gezip görüp eğlenmek  isteyen öğrenciler için 2019 yılında da Londra en popüler şehir olmaya devam edecektir. 

İngilizlerin dediği gibi “Londra’dan sıkılan hayattan sıkılmış demektir.”

Londra ile ilgili daha fazla bilgi edinmek, Londra’daki dil okullarıyla ilgili daha detaylı bilgilere ulaşmak isterseniz, Study A Course Youtube kanalımızdaki Londra ile ilgili videolara göz atabilirsiniz.

Eğitimin başkenti Londra’yı geziyoruz.

Londra’daki uygun fiyatlı ve kaliteli dil okullarını özetlemek gerekirse;

1. St. Giles College – Londra Merkez Şubesi

St. Giles College birçok ülkede şubesi olan zincir bir okul. 1950’li yıllardan beri faaliyet gösteriyor ve bu sebeple de tecrübe ve birikimi yüksek. İngilizce öğrenmenizde bu tecrübesinin size çok faydası olacaktır. St. Giles College’ın Londra merkez şubesi de en iyi şubelerinden birisi. Türk öğrenciler arasında meşhur olsa da bizim tavsiye listemizden düşmeyecek bir okul diyebiliriz. Bir dil okulundan beklenebilecek bina ve eğitim imkanlarına sahip Londra’daki sayılı okullardandır. Londra’da binaların maliyeti çok yüksek olduğu için birçok dil okulu küçük binalarda büyük işler yapmaya çalışır. Ancak St.Giles College’in Londra merkez binası, geniş, ferah ve öğrenciler özel tasarlanmış bir binadır. Londra’nın merkezinde, ulaşımı kolay bir noktadadır. Sekiz yıllık öğrenci deneyimlerini topladığımızda Londra’daki fiyat/kalite oranı en iyi okullardan birisi diyebiliriz. Öğrencilerimizin memnuniyet oranı yüzde yüze yakındır.

2. The English Studio

Londra merkezde uygun fiyatlı bir dil okulu arıyorum diyorsanız bu dil okulu tam size göre. Londra’yı bilenler bilir, Holborn, şehrin merkezinde iyi bir konumdur. The English Studio okulu da Holborn istasyonunun hemen orada bulunuyor.

Yaz aylarında Türk öğrencilerin yoğun olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebeple bahar aylarında tercih edilmesi daha iyi olabilir. Ayrıca yaz aylarında sınıf mevcudunun yirmili rakamlara çıkması da bazen öğrenciler tarafından şikâyet konusu olmaktadır. 

Olumlu taraflarını da unutmadan yazalım. Bir kere bu okul listemizde tek bir okul gibi gözükse de British Study Centres okullarının bir şubesidir. Dolayısıyla arkasında güçlü ve kaliteli bir eğitim kurumu vardır. Eğitimci kadrosu kaliteli ve eğitim imkanları geniştir. 

Bu sebeple İngilizce öğrenmek için fiyat/kalite oranı yüksek diyebiliriz. Eğer Londra’da ucuz ama kaliteli bir dil okulu arıyorsanız The English Studio dil okulu sizin için fena bir tercih sayılmaz. 

Bournemouth Şehri ve Bournemouth’daki Dil Okulları

Bournemouth şehri, İngiltere’de dil eğitiminin son yıllarda parlayan yıldızıdır. Geniş ve güzel kumsalı, capcanlı sosyal yaşamıyla hem turistlerin hem de öğrencilerin son yıllarda daha çok tercih ettiği bir şehir olmaya başladı. Eğer İngiltere’ye dil eğitimine gitmek istiyorsanız ve hem yaşamı hareketli olsun ama hem de yaşam maliyeti düşük olsun diyorsanız Bournemouth şehri tam size göre diyebiliriz. Henüz çok keşfedilmemiş uygun fiyatlı ama kaliteli dil okullarını mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz. 

Biz şehri gezdiğimizde en çok dikkatimizi çeken şey konaklama ve ulaşım maliyetlerinin çok düşük olmasıydı. Belki de dünya çapında öğrenci şehirleri arasında maliyetleri en düşük olan şehirlerden birisidir diyebiliriz. Yurtdışında dil eğitimi almak isteyen bir öğrencinin eğitim, konaklama ve diğer yaşam maliyetlerini topladığımızda muhtemeldir ki bu kalitede alınan bir eğitimde dünyada en uygun şehir çıkacaktır.

Şimdilik yazabileceğimiz tek dezavantajı Londra’ya 3 saatten fazla uzaklıkta olması. Özellikle 3 ay ve üzeri bir dil eğitimi planlıyorsanız önemli bir tercih noktası. Danışman arkadaşlarımızdan mutlaka bu konuda bilgi almanızı tavsiye ederiz. 

Kaplan, Eurocentres, Kings Education, Regent School gibi dünyanın en iyi okullarının şubelerini bu şehirde bulabileceğiniz gibi, Capital School, Cavendish School gibi butik ama kendilerine has metotlarıyla özel eğitimler veren kaliteli okulları da bu şehirde bulabilirsiniz. 

Bournemouth şehrinin bu şehre öğrenci olarak gelecekler için avantajlarından birisi de ulaşımın çok kolay olmasıdır. Okulların konaklama mekanları genelde okullara 15-20 dakika yürüme mesafesinde. Londra ve diğer şehirlerle kıyasladığımızda bu mesafe çok yakın diyebiliriz. Hem böylelikle ulaşım maliyeti de sıfıra inmiş olur. 

Ha birde okunuşundan bahsetmeden geçmeyelim. Telaffuzu zor bir kelime. Siz en kısa yoldan “bornmuff” deseniz de yeterli. 

Bournemouth’daki Uygun Fiyatlı ve Kaliteli Okullar

Zincir okulların arasında rekabet eden, kaliteli ama uygun fiyatlı iki okuldan başlayalım öncelikle. 

Capital School Dil Okulu

Şehrin merkezinde bulunuyor. Bu sebeple bahçe ve benzeri imkanları zayıf. Ancak etrafında öğrencilerin sosyalleşebileceği birçok kafe ve restorant bulmak mümkün. Ayrıca, İngiltere’de Türk öğrencinin olmadığı ya da az olduğu bir okul arıyorsanız bu okul tam size göre. Türk öğrenci oranı yüzde bir oranında. Tabi ki bu rakamlar 2019’a kadar olan oranı temsil ediyor. Şimdi biz bunu söyleyince yığılma olursa onu bilemeyiz ancak pek zannetmiyoruz. Alternatiflerimiz de var. 

Capital School Dil Okulu ile ilgili daha fazla bilgi almak ve okulu yakından tanımak isterseniz gezilerimizden oluşan videoları YouTube kanalımızda bulabilirsiniz.

Cavendish School Dil Okulu

Bahçesini ve oluşturdukları atmosferi çok sevdik bu okulun. Butik bir aile okulu. İngiltere’de bulabileceğiniz en ucuz okullardan birisi ama fiyat/kalite oranı gayet yüksek. Her okulda olduğu gibi aktiviteleri de yoğun ve en önemlisi Türk acenteler tarafından henüz tam keşfedilmemiş. Dolayısıyla 2019’a kadar olan rakamlara göre Türk öğrenci oranı oldukça düşük. Biz okulu ziyaret ettiğimizde hatırladığımız kadarıyla hiç Türk öğrenci yoktu. İngiltere’de Türk öğrencinin çok az olduğu sayılı okullardan diyebiliriz. En azından 2018’in sonlarına kadar öyleydi. Merak etmeyin fazla bir acente bu okulu tavsiye etmiyor. Bu sebeple 2019 yılında da Türk öğrenci sayısının az olacağını düşünüyoruz. 

Cavendish School Dil Okulunu daha yakından tanımak istiyorsanız, geçtiğimiz Haziran ayında yayınladığımız YouTube videosunu izleyebilirsiniz. 

Kaplan School Dil Okulları

Bu okulun kalitesine ve öğrencilere verdiği hizmetlere saygımızdan bu şehirde ondan da bahsetmeden geçemedik. Tabi ki Kings ve diğer okullar da çok kaliteli ve saygıyı hak eden hizmetler veriyorlar ancak listemizde Kaplan Dil Okullarının yeri başka. Dünyanın her yerinde olduğu gibi bu şehirde de kaliteli bir eğitim veriyorlar. Yurtdışı dil eğitimi seçerken değerlendirme listenizde olması gereken bir okul.

Manchester Şehri ve Manchester Dil Okulları

İngiltere’deki önemli sanayi şehirlerinden sayabiliriz Manchester’i. Bunun yanında futbolla yatıp futbolla kalkan, dünyaya da adını futbolla duyurmuş önemli bir öğrenci şehir.

Dikkat ederseniz, bu yazıda uzatmamak için şehirlerde gezilip görülebilecek yerlere girmiyoruz. Amaç İngilizce öğrenmek ve siz bunun için ciddi bir bütçe ayırıp İngiltere’de bir dil eğitimine gelmeyi planlıyorsanız biz de direk hedefinize uygun bilgiler vermeyi tercih ediyoruz. Dil en iyi gezerek, sosyalleşerek öğreniliyor. Bu sebeple şehir seçimi çok önemli. Ayrıca bu şehirde dil eğitimine gelen öğrenciler için uygun konaklama seçenekleri de bulmak mümkün. Bu sebeple Manchester, uzun yıllar popüler öğrenci şehirlerinden birisi olmuştur. EC English ve Kaplan gibi birkaç zincir okulun birer şubesi olduğu gibi şehre özel gelişmiş, büyümüş dil okulları da listemizde görebilirsiniz.

2019’da Manchester’da eğitimde başarılarıyla öne çıkmasını beklediğimiz birkaç dil okulunu yazalım sizler için. 

Manchester’daki Uygun Fiyatlı ve Kaliteli Okullar

New College Group Dil Okulu

2018 yılının dikkat çeken en iyi okullarından diyebiliriz. Yeni yatırımlarıyla öğrencilerine hem güzel binalarda hem de kaliteli öğretmenlerle hizmet vermeye başladılar. Dünyanın farklı coğrafyalarından öğrenci taleplerinin arttığını fark ediyoruz. Türk öğrencilerine özel indirimler, özel kampanyalarla da Türkiye’de adlarından söz ettirmek istiyorlar. Bu sebeple uygun fiyatlar yakalamak mümkün. İngiltere ve özellikle Manchester’da değerlendirme listemizde mutlaka olmalı diye düşünüyoruz. Fiyat/kalite oranı oldukça yüksek. 

Liverpool ve İrlanda-Dublin’de de şubeler açarak farklı noktalarda büyümeyi hedefliyorlar. Biz Manchester’daki binasını gezdik, derslerine girdik ve ortamı çok beğendik. 

Manchester’da öğrenci olmanın nasıl bir tecrübe olduğunu aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

EC English Dil Okulları

Bu yazımızda EC English’den bahsetmezsek haksızlık etmiş oluruz diye düşündük. Dünyanın en iyi zincir okullarından birisi. Yurt dışı dil eğitiminde ilk akla gelen okullardan. 2018 yılında da en iyi okullardan birisiydi. En son büyük bir eğitim grubu olan Embassy School firmasını satın alıp bünyesine katarak rakiplerine büyük bir gol atmış oldu. EC English’in Manchester’daki şubesi de kesinlikle tercih listenizde olmalı. 

İngiltere’de Dil Okullarında 2019 Fiyat Artışları Nasıl Olur?

2018 yılı içerisinde Türkiye’deki döviz kurlarındaki yükselme sebebiyle İngiltere’deki okulların birçoğu Türkiye’ye özel indirimler yapmıştı. Ancak bu indirimler 2019 yılıyla birlikte son bulmuş oluyor. Ancak 2019 yılında yeni indirimler ve yeni kampanyalar bekliyoruz. Ayrıca StudyACourse.com’a özel kampanyalar ve özel indirimleri de sitemizde sizlerle paylaşacağız. Güncel kampanyaları ve yurt dışı burs fırsatlarından anında haberdar olmak için sitemize üye olmanız yeterli. 

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir