Scroll to top

İngiltere’ye eğitime gelecek öğrencilere buradaki sosyal hayatla ilgili bazı bilgiler verelim bu yazıda. 

1. İngiltere’de yaşayan herkes, yabancılara, öğrencilere ve turistlere alışıktır. Bu sebeple takıldığınız her yerde rahatlıkla konuşabileceğiniz insanlar mevcuttur. Yanlış konuşmaktan çekinmeyin, konuşurken hata yapmanız normal görülür, sizi anlarlar ve yardımcı olurlar.

2. İngiltere’ye gelen sınıfınızdaki diğer milletlerden arkadaşlarınızla konuşmaktan çekinmeyin.  Onlarda sizin gibi İngilizce konuşma pratiklerini geliştirmek isterler. Derslerden arta kalan zamanda onlarla bol bol gezip pratik yapabilirsiniz. Onlarda sizin gibi hatalı konuştukları için çekinmeden konuşabilirsiniz. Daha kolay adapte olursunuz. 

3. Eğer Londra’da dil okuluna gidecekseniz, şehirde gezebileceğiniz çok yer vardır. Londra’da bazı özel müzeler dışında tüm müzeler ücretsizdir. 

4. İngiltere’ye yaz aylarında gelirseniz, gidebileceğiniz tema parklar var. Hem güzel vakit geçirir hem de bol bol pratik yapabilirsiniz.

5. İngiltere tam bir tiyatro oyunları ülkesidir. Her gün gidebileceğiniz yüzlerce tiyatro bulabilirsiniz. Tiyatro sevenler kaçırmasın. 

6. İngiltere’deki dil okulları özellikle yaz aylarında, ders sonraları, akşamları ve hafta sonları geziler düzenler, aktiviteler yaparlar. Farklı şehirlere geziler organize ederler. Normalde yüksek ücretlere gidebileceğiniz bu gezilere uygun ücretlerle katılabilirsiniz.

7. İngiltere’ye gelmişken vize problemi yaşamadan gidebileceğiniz İskoçya ve Galler’e de gitmeyi unutmayın.

8. Eğer Londra’da eğitim alacaksanız, toplu taşıma çok kolaydır. Metro ve otobüs haritaları net, anlaşılır şekilde hazırlanmıştır. İstediğiniz yere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

9. İngiltere’de şehirlerarası ulaşımda eğer erken bilet alırsanız trenler iyidir. Varacağınız şehre rahat ve hızlı ulaşırsınız. Ülkenin en ücra köşelerine gidebilirsiniz. Bunun dışında şehirlerarası otobüslerde ucuzdur. Ancak özellikle belirtelim, Türkiye’deki otobüs konforunu beklemeyin. 

10. İngilizler soğuk bilinirler. Bir miktar öyledirler ancak diğer Avrupa milletlerine göre son derece kibardırlar. Bu ülkede “please” ve “sorry” yi çok kullanın. Gerekli yerde kullanmazsanız cidden ayıp olur. Özellikle ama özellikle belirtmek istediğimiz bir şey de bu ülkede vazgeçilmez “sıra kültürü” dür. Bankamatikte, alışverişte kasada, post office vb. yerlerde beklerken mutlaka sırada olmaya dikkat edin. Önünüzde durana fazla yaklaşmayın. Merak etmeyin –yabancı değilse- kimse sizin sıranızı almaya çalışmayacaktır. 

11. Londra’da Türk mahallelerinden uzak durun. Türk eğlence mekanlarına yaklaşmayın bile. İngilizce öğrenmeye geliyorsanız buna çok dikkat edin.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir