Scroll to top

İngiltere’de eğitim almayı mı düşünüyorsunuz? Çok heyecanlı olduğunuzun farkındayız, nereden başlamanız gerektiği konusunda internette bir sürü bilgi var ama biz onları sizin için derleyip liste haline getirdik. SAdece 5 site’ye göz atarak hayalinizdeki yurtdışı eğitime İngiltere’de kavuşabilirsiniz.

1.Studyacourse.com ile almak istediğinzi eğitimi seçin

İngiltere birçok farklı ve başarılı üniversiteye ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla üniversite ve ders seçim aşamasına geldiğinizde birden çok seçenek olması elbette sizi sevindireceği kadar şaşırtacaktırda. Birden fazla tercih olmasından dolayı kariyeriniz için doğru üniversiteyi seçmek sizin çok önemli.

İngiltere’de doğru eğitim programını ve üniversiteyi  seçebilmeniz için ilk adresiniz veri tabanından birbirinden farklı dil okulu ve üniversite programlarını barındıran studyacourse.com.

Studyacourse.com sayesinde eğitim programlarını karşılaştırabilir ve daha önce o okullarda eğitim almış öğrencilerin yorumlarını okuyarak, ders saatlerini ve alacağınız eğitim için istenen gereklilikleri bulabilir ve doğru karar vermenizi hızlandırabilirsiniz.

Birçok üniversite öğrencisi ya üniversitenin yurtlarında kalmayı tercih ediyor ya  da özel daireler kiralayarak başka öğrencilerle aynı evi paylaşıyor.

Universitelerin yurtlarında kalmak için bununla ilgili üniversitelere direk başvuru yapmanız gerekiyor. İngiltere’nin birçok şehrinde öğrenciler için özel daire kiralama hizmeti veren yerler mevcut. Bunlara studyacourse.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Okulunuza en yakın daireyi seçebilir, fotoğrafları inceleyebilir ve detaylı bir şekilde açıklamaları okuyarak karar verebilirsiniz.

2. Vize Başvurusu için Gov.uk

Türk vatandaşı olarak Ingiltere’de eğitim için mutlaka vize başvrusu yapmanız gerekmekte. İngiliz hükümetinin hazırlamış olduğu gov.uk isimli web siteden ne tür vize başvurusu yapmanız gerektiğini rahatlıkla bulabilirsiniz. Vize başvurusu yaklaşık üç hafta sürdüğü için en kısa sürede vize başvurusu yapmanız daha erken vize almanızı sağlayacaktır.

Alacak olduğunuz eğitim süresine bağlı olarak başvuru yapacağınız vize türü değişik olacaktır. Örneğin 11 ay üzeri vize başvurusu yapacakların vize türü daha az süre eğitim alacaklara göre daha farklı olacaktır.

3. Burs başvurunuz için Educationuk.org

Hangi eğitimi nerede alacağınıza karar verdikten sonra bir sonraki adım eğitiminiz için finansal kaynağı bulmak. İngiltere’de eğitim almak isteyen uluslararası öğrenciler için birçok burs imkanı mevcut. British Council websitesi olan Educationuk.org tüm burs imkanlarını sizler için listelemekte. Burs’lar için öğrenciler yoğun talep gösterdiğinden çok kısa sürede burs başvuruları dolmakta.

Bunun harici eğitim alacak olduğunuz dil okulu ve üniversitelerinde Türk öğrenciler için özel burs imkanları bulunmakta, bunlar için yine studyacourse.com’da üniversitelerin sayfalarından burs imkanlarını görebilirsiniz.

4.Yurtdışı eğitim kaça mal olacak sorusu için studentcalculator.org

Yurtdışı eğitimi size toplam kaça mal olacak? Bu soru öğrencilerin ve onları finansal olarak destekleyecek ailelerin merak ettiği soruların başında geliyor. Uluslararası öğrenci hesap makinesi olarak kısaca tanımlayacağımız site bu anlamda imdada yetişiyor. Böylece gerekli bütçenizi belirleyerek, yurtdışı eğitim maliyetlerini kalem kalem belirleyerek kendi bütçenizi buna göre ayarlayabilirsiniz.

Ne kadar harcayacağınızı belirledikten sonra olası harcamalarınızı outgoings kısmına yazarak kırmızı mı siyah mı alanda kalacağınızı görebilirsiniz. Bu yöntemi lüks, orta ve düşük maliyetli bütçeler olarak değişik şekilde kullanabilirsiniz.

Yukarıda İngiltere’de eğitim için bakmanız gereken 4 web sitesini sizlerle paylaştık. Siz de faydalı bulduğunuz web sitelerini bizlerle yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir