Scroll to top

İngiltere’ye geldiğiniz ilk üç gün her yabancı ülkede olduğu gibi zorlanacaksınız. Kendinize zaman verin. İlk haftanın sonunda her yere alışmış olacaksınız, rahat edeceksiniz.

Mutlaka günlük ve haftalık bir programınız olsun. Gündüz dışarda zaman geçirdiğiniz gibi, akşamları da derslerinizi çalışın.

Türk’ün olmadığı yer yoktur. Sınıfınızda ve okulunuzda mutlak bir Türk öğrenci ya da kaldığınız yere yakın markette, kebap dükkanında Türkler olacaktır. Vatan hasretinizi bir kenara bırakıp, Türklerle iletişiminizi minimuma indirip hedefinize odaklanın.

Okul sizin için arkadaş edinme ve rahat konuşup öğrenebilme platformudur. Okulun dışında uzun süreli arkadaşlık kurabileceğiniz bir yer genelde bulamazsınız. Bu sebeple okula düzenli gidin ve öğrenci ve öğretmenlerle bol bol konuşun.

İngiltere’de okullara devam zorunluluğunuz var, unutmayın. Aksi halde vize iptaline kadar giden süreç olabiliyor.

Sınıfınızdaki diğer milletlerden arkadaşlarınızla dostluklar kurun. Onlarla ders sonrası ya da hafta sonları gezin, şehir dışına seyahatler yapın. Unutmayın sizin ilk ve en iyi pratik arkadaşınız o arkadaşlarınız olacaktır.

Sınıfta soru sormaktan hiç çekinmeyin. Kim daha aktif olursa o daha fazla öğrenir.

Okulların hafta sonu gezileri olur. Bu geziler İngilizce pratik yapabileceğiniz en iyi imkanlardır. Değerlendirin.

Türkiye gündeminden kopartın kendinizi. Sosyal medyayı minimize edin, hatta bir süreliğine kapatın. Ailenizle ve dostlarınızla görüşmelerinizi azaltın.

Sınıfınızı beğenmediyseniz, öğretmeninizden memnun kalmadıysanız bunu resepsiyondaki görevliye söyleyebilirsiniz. Her okulun bir “director of studies” görevlisi vardır. Okulun eğitim sorumlusudur. Bu durumlarda size yardımcı olacaktır.

Eğer İngiliz Aile yanında konaklıyorsanız onlarla bol bol konuşun. İlk gidişte onlara Türkiye’den küçük hediyeler almanız iyi olacaktır. Akşamları birlikte TV seyredebileceğiniz zamanlar olursa konuşmanız için fırsatlar bulursunuz.

Farklı bir ülkede olduğunuzu unutmayın. Araştırmacı olun. Keşfetmek için bakın. Burada dil öğrenmekten çok daha fazla tecrübeler edinebilirsiniz. Vizyonunuz genişleyecektir.

Ufak tefek sorunlar yaşayabilirsiniz. Bunlarda hayatın bir parçasıdır. Bunları önemsemeyip eğitiminize odaklanın.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir