Scroll to top

Neden Yurtdışı’nda eğitim almalıyım? Yurtdışı eğitim bana neler kazandıracak? gibi sorular ciddi paralar harcayarak yurtdışında eğitim almak isteyen herkesin çokca sorduğu sorulardan bazıları. Yurtdışı eğitim uzmanlarına göre yurtdışında eğitim almanın dünyayı keşfetmek, yeni dil öğrenmek, uluslararası tecrübe kazanmak gibi birçok faydaları var. Bu yazımızda sizlerle detaylı bir şekilde 8 adımda yurtdışında eğitim almanın faydalarını paylaşacağız.

1. Yeni Kültürler Tanırsınız

Yeni bir kültür tanımanın en iyi yolu o kültürün yaşandığı topraklarda bulunmaktır. İş hayatında, tatil zamanları veya yurtdışı seyahatleri esnasında bir kültürü tanıyacak kadar zamanınız olmayabilir dolayısı ile yurtdışında eğitim almak için bulunduğunuzda bu süre daha uzun olacağından yerel kültürü tanıma ve yaşama fırsatı elde etmiş olursunuz.

Eğer Universite eğitiminizi kendi ülkenizde aldıysanız Dil eğitimi, Yüksek Lisans veya Doktora eğitimi için yurtdışı eğitim alarak yukarda bahsettiğimiz uluslararası kültürleri yakından tanımış olursunuz. Birçok öğrenci Yüksek Lisans eğitimine yurtdışında devam ederek bir yandan eğitimlerine devam ederken diğer yandan da yeni kültürlerle tanışmış oluyorlar.

2. Yeni Arkadaşlarınız Olur

Yurtdışı eğitim için seçtiğiniz okulda yerel ülkenin öğrencileri olduğu gibi değişik ülkelerden de birçok öğrenci bulunmaktadır. Eğer bu fırsatı kullanırsanız, yurtdışı eğitiminizi tamamladığınızda dünyanın farklı birçok ülkesinden, daha sonraki yurtdışı gezilerinizde de görüşeceğiniz ve ömür boyu devam edecek arkadaşlıklarınız olmuş olacaktır. Ayrıca, bu durum sayesinde uluslararası bir çevre edinmiş olacaksınız.  Genel olarak, Yurtdışında eğitim tüm dünya ülkelerinden birbirinden değerli arkadaşlıklar kurup yeni kontaklar oluşturmanız için harika bir fırsat.

Uzmanlara göre, uluslararası çevresi geniş olan bireylerin uzmanlık ve yetkinlikleri de bir o kadar iyi oluyor. Yurtdışı eğitim alırken bunu mutlaka göz önünde bulundurun.

3. Bağımsız yaşamayı öğrenirsiniz

Universite eğitimi, yeni başlayan öğrenciler için bağımsızlık kazanımı elde edip yeni şeyler öğrenceği harika bir başlangıç elbette. Ancak Yurtdışı eğitimi alan veya eğitimlerine başka ülkede devam edenler için bu süreç bireysel olarak gelişimleri tamamlama adını birçok güzel bir imkan. Yurtdışı eğitimi esnasında kendiniz tüm zorlukların üstesinden gelmeye çalırsınız, kendinize bakmayı öğreniz ve kendi sorunlarınızı ve ilişkilerinizi çözümleme yoluna gidersiniz.

4. Düşünce şekliniz değişir ve gelişir

Yurtdışı eğitimi daha önce koşulsuz kabul ettiğiniz birçok şeye yeni bir gözle bakmanıza imkan sağlar. Ayrıca,uzun dönemde dünya perspektifinize katkıda bulunurken bir yandan da sorunları analiz ediş ve başkalarını anlayış şeklinize yenilik katar. Buna ek olarak, uzun süre yurtdışında kalmak başkları hakkında ön yargısız düşünmenize, farklılıkları anlayışla karşılayıp  tolere etmenize yardımcı olur.

5. Uluslararası alanda çalışma imkanınız artar

Yurtdışı eğitimi, bireyleri kariyer gelişimlerine de hazırlar. Yurtdışı eğitimi alan öğrenciler yeni bilgilere açıktır ve bu bilgileri uluslararası arena da çok kolay bir şekilde kullanma, hayata geçirme kabiliyetlerine sahiptirler.

İş verenler, yurtdışında çalışmış veya eğitim almış kişileri daima öncelikli tutmuşlardır. Günümüzde yurtdışında eğitimi tamamladıktan sonra yurtdışında çalışmak her ne kadar kimi ülkelerde uygulanan yeni kanunlarla biraz zorlaşsa da hala birçok ülke mezunlara iş kapılarını açık tutmuş durumda.

CV’sine yurtdışı eğitimini ve tecrübelerini ekleyen adaylar iş verenleri daha çok etkileme gücüne sahiptirler. En azından mülakat esnasında yurtdışı tecrübelerinizden bahsederek iş vereni etkileme şansınız çok yüksek. Böylece iş verenler sizin kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olduğunuzu, farkli ortamlara göstereceğiniz uyum kolaylığını ve girişken bireyler olduğunuzu düşüneceklerdir.

6. Yeni dil öğrenir ve dil için pratik yaparsınız

Yurtdışında eğitim birçok uluslararası öğrenci için dil pratiği yapacakları veya yerel dili öğrenecekleri bir şans sunar. Yurtdışı eğitimde birçok ders, özellikle lisans ve yüksek lisans ingilizce olarak verilmekte, ingilizce bilseniz de bu durum sayesinde pratik yapma imkanınız artacaktır. Böylece uzun dönemde yurtdışı eğitimi esnasında Pratik yaparak öğrenilen dil birçok öğrenciye büyük artı katacaktır.

7. Konunuzun uzmanı ülkelerde eğitim alırsınız

Uzmanlara göre , yurtdışında eğitim almak, ilgilendiğiniz konunun uzmanı olan yerlerde eğitim almanızı sağlar. Böylece alanında uzman kişilerden eğitim almış ve uzmanlık alanınıza göre çalışma fırsatı bile elde etmiş olursunuz. Örneğin, Finans eğitimi alacak öğrenciler, New York, Londra veya Hong Kong gibi şehirleri seçerek buralarda alanında uzman kişilerden eğitim alıp, toplantı ve seminerlere katılabilirler. Aynı şekilde siyaset ve politika okumak isteyenler, Washington DC ya da Brüksel’e de, mühendislik eğitimi almak isteyenler Almanya’da, işletme ve yönetim eğitimi almak isteyenler Harvard, MIT ve Stanford’da, sanat eğitimi almak isteyenlerde Avustralya’da eğitim alabilirler.

8. Daha çok seyahat edersiniz

Yukarıdakilere ek olarak, Yurtdışı eğitimin birçok faydasını saymak mümkün elbette. Son olarak, yurtdışı eğitimi sayesinde uluslararası daha çok seyahat yapmanız mümkün. Eğitiminiz esnasında sadece o şehirde kalacaksınız veya o ülkeden başka ülkeye gidemeyeceksiniz diye bir durum söz konusu değil tabiki. Hem bulunduğunuz ülkede farklı şehirleri hem de eğitim için bulunduğunuz ülkeye bağlı olarak farklı ülkeleri kolay bir şekilde gezebilirsiniz. Yurtdışı eğitimi, kolay ve ucuz seyahat etmeniz için de harika bir zaman dilimi olacaktır.

Eminim sizlerinde yurtdışı eğitimi tecrübelerinizle ekleyeceğiniz birçok şey vardır. Zaten bu yazıyı 8 madde ile de sınırlı tutmak yanlış olur. Sizlerde kazanım ve tecrübelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşabilir ve bu yazıyı twitter ve facebook gibi sosyal medya kanallarında paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. 

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir