Scroll to top

Kış mevsimi de geride kaldı. Bahar aylarını yaşadığımız şu ilk günlerde yaz mevsiminin gelmesini bekliyor herkes. Özellikle de öğrenciler arkadaşlar.

Ancak, Sağlık bakanlığı yaz aylarında çeşitli belirtilere karşı herkesi uyarıyor. Eğer sizde de aşağıdaki 5 belirti varsa acilen yurtdışında eğitim almanız gerekiyor. 🙂

1- Sıkıldım

Herkes kendini daha tanıyor. Eğer etrafınızdaki şeylerin hep aynı olduğunu düşünüyor ve sıkılıyorsanız artık yurtdışında eğitim almanızın zamanı gelmiştir. Değişim, sağlığınız için şart. Dolayısıyla hemenyurtdışı eğitim programlarını inceleyerek size en uygun dil programını ve şehri şeçmeniz gerekiyor. Yurtdışı eğitiminizin ardından zorluklara karşı mücaedelede daha bir yenilenmiş olarak dönmüş olacaksınız.

2- Kararsızım

Kararsız olduğunuz ve kendinizden emin olmadığınız durumlarda yapacağınız en iyi şey acil karar vermemek. Hangi mesleği seçmeniz gerektiği, kariyerinizi nasıl şekillendirmeniz gerektiği vb konularda belirsizliklerin olduğu zamanlar mutlaka oluyor herkesin hayatında. Kimi durumlarda en iyisi herşeye bir mola vermek ve odağınızı daha kesin şeylere yönlendirmek. Bu gibi durumlarda uzmanlar yurtdışında eğitim almayı tavsiye ediyor. Yurtdışı eğitim hem sağlığınıza hem de ruhunuza iyi gelecek.

3- İngilizce öğrenmem, İngilizcemi geliştirmem gerekiyor

Yurtdışıda eğitime karar verirken belkide bu belirti en ciddi belirtilerden biri olabilir. Yıllardır insan kaynakları yöneticileri, uzmanlar sürekli ingilizce bilmenin önemini anlatırlar. Hatta ikinci bir dil bilmenin gerekliliği zaman zaman her platformda konuşulur. Eğer siz de okul, iş veya arkadaş çevrenizde bu eksiliği çoktan hissetmeye başladıysanız, gerçekten eksik kalmışsınız demektir. Ayrıca yurtdışında ingilizce öğrenmek size yeni tecrübeler kazandıracağı için iş ve sosyal yaşamınızda ilerlemenizi sağlayacak yeni fırsatlar getirecektir. ,

4- Etrafımda hep aynı insanlar var!

İyi arkadaşlara sahip olmak çok önemli. Heleki az sayıda arkadaşınız varsa. Ancak kişisel ve iş hayatınzda çevrenizi geniş tutmanız ve birbirinden farklı yeni arkadaşlıklar kurmanız gerekiyor. Eğer arkadaş çevreniz birbirine benziyor ve etrafınızda yeni bir yüz göremiyorsanız, yeni arkadaşlar bulma ve çevrenizi geliştirme zamanı gelmiştir. Peki, bunu neden yurtdışı eğitimle yapmanız gerekiyor. Çünkü yurtdışı eğitim alan öğrenciler ingilizcelerini geliştirmek için sürekli yeni tanıştıkları insanlarla sohbet etmeye çalışırlar. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum, yurtdışı eğitiminiz esnasında başka ülkelerden insanlarla tanışıp arkadaş olmak kadar keyifli birşey yok.

5- Kendimi özgür hissetmiyorum

Aynı arkadaşlarla takılmak artık size keyif vermiyorsa ve ailenizden uzakta yaşıyorsanız yurtdışı eğitim programlarımızı inceleyin derim. Hayatınıza çok ciddi bir yatırım yapmış olacaksınız. Yalnız başınıza yaşarken, alışverişe çıkma, yemek yapma, fatura ödeme, ders çalışma vs ile başa çıkmanız gerekiyor. Yurtdışında eğitiminiz esnasında etrafınızda sizin için bunları yapacak birileri olmayacak.  Ancak bu durum gözünüzü korkutmasın. Kendinizi yeniden keşfederek, bilmediğiniz yönlerinizi geliştirip, yeni yetkinlikler ve sorumluluklar kazanmış biri olarak Türkiye’ye dönmüş olacaksınız.

Teşhisi koyduk, şimdi tedavi zamanı. StudyACourse.com ile yurtdışı eğitiminizi planlayın, tedavinize geç kalmayın 😉

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir