Scroll to top

Notting Hill Londra’nın en güzel semtlerinden bir tanesi, gerek sokakları gerek alışveriş dükkanları olsun bana tamamen büyüleyici gelen bir atmosferi var. Hatta zamanında filmi bile çekilmiş, gitmeden önce izleyin derim. Aynı zamanda Notting Hill karnavalıyla da ünlü bir semt. Eğer İngiltere’ye Ağustos ayında geliyorsanız Notting Hill karnavalına kesin gitmelisiniz. Pazar ve Pazartesi karnaval sürüyor. Pazar günü genellikle aileler, pazartesi ise genellikle daha genç insanlar karnavala katılıyor.

Notting Hill’e hafta içi giderseniz çok sakin ama hafta sonu daha çok dükkan açık ve sokak boyu gezip, alışveriş yapabileceğiniz pazar tezgahları var, hafta sonu gitmenizi tavsiye ederim. Bu arada Holland Park’a yürüyerek çok kısa bir sürede gidebilirsiniz, oraya kadar gitmişken uğramalısınız.

Portobello Road

Notting Hill deyince akla gelen ilk yerlerden bir tanesi Portobello Road’dur. Renkli renkli bir sürü ev görebilirsiniz burada. Notting Hill metro durağından çıkar çıkmaz Portobello Road’a dönüyor ve turunuza başlıyorsunuz. Sokağa girer girmez antikacı dükkanlarla karşılaşıyorsunuz. İkinci el eşyalar satın alabileceğiniz çok fazla dükkan var ve hatta bazıları ikinci el eşya bile satın alıyor. Eğer hafta sonu giderseniz yol boyunca çok fazla tezgah var. Buralarda da antik eşyalar, ikinci el kitaplar, yeni ve eski takılar bulabilirsiniz. Almak istediğiniz ürünler, dükkanlarda da yol üstündeki tezgahlarda da olabilir, ikisine de bakmayı unutmayın, tezgahtakiler daha ucuz oluyor ve kredi kartıyla bile ödeyebiliyorsunuz.

Bu sokakta yürürken fotoğrafını çekmek isteyeceğiniz bir sürü ev olacak, hepsi de farklı renkli. Eğer hafta sonu giderseniz kalabalıktan dolayı bu konuda zorlanabilirsiniz. Sırf o evlerin fotoğrafını çekmek için sabahın çok erken saatlerinde giden insanlar var. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, denemelisiniz. Sokaklarda yürürken ara ara barlar, restoranlar göreceksiniz. İster buralarda yiyin, ister tezgahlarda yapılan yemekleri yiyin. Ben restoranda yemeyi tercih ettim. İsmi Patty&Bun, hamburger restoranı. Tadı efsaneydi, muhakkak denemelisiniz, Notting Hill metro durağına çok yakın.

Bu yoldan devam ettikten sonra dükkanlar yavaş yavaş azalıyor ve yerini restoranlara, marketlere ve sokak yemeklerine bırakıyor. Çok fazla çeşit de tatlılar ve atıştırmalıklar var. Aynı zamanda sebze ve meyve tezgahları, peynir tezgahları görebilirsiniz. Chips funny, Churros, Donut, Krep yemek isteyeceğiniz yiyecekler arasındalar, aç gidin derim ☺

Londra’da çok farklı bir gezi mekanı olarak anılarımda kalacak burası.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir