Scroll to top

Herkese merhaba, “İngiltere’de nasıl sosyalleşebilirsiniz” adlı yazımda İngiltere’de İngilizce pratik yapmak için bazı önerilerim olmuştu. Şimdi de size İngiltere’de gittiğim İngilizce dil okulumdan ve seçtiğim kurstan bahsetmek istiyorum. İngiltere’de dil okulu seçerken bu bilgiler de size yararlı olur sanırım.

Neden ABC School of English?

Öncelikle size bu kursu neden tercih ettiğimi söylemek istiyorum. Studyacourse.com sitesinde İngiltere’deki dil okullarını incelediğim zaman bu okul hem merkezde hem de fiyatı uygun olan okullardan biriydi. Ben İngilizce konuşma ağırlıklı bir programa gitmeyi düşünüyordum. Biraz araştırmış ve Callan Metodu uygulayan okulların başarılı olduğunu öğrenmiştim. İngiltere’de bu metodu uygulayan okul sayısı da fazla olmadığı için ABC School’u seçtim.

Üniversitede hazırlık okuduğum için İngilizce gramere çok ihtiyacım yoktu ve bol bol konuşma üzerine pratik yapmak istedim. Callan Metot tam istediğim gibiydi.

Ayrıca, dil okulu lokasyon olarak çok merkezi bir yerde. Londra’da Covent Garden metro durağına yürüyerek sadece 2 dakika mesafede ve istediğiniz her yere kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu arada Covent Garden da zaten tam merkezde, metro yani buradaki adıyla Underground kullanmaksızın Holborn, Picadilly Sircus, Oxford Street, British Museum gibi bir çok yere yürüyerek en fazla 15 dakikada ulaşabiliyorsunuz.

Dil Okulunda Kurs seçenekleri

Dil okulunun birden fazla kurs seçeneği mevcut, bunlardan bazıları; Genel İngilizce, Callan metot (Konuşma ağırlıklı) ve IELTS gibi sınavlara yönelik kurslar. Dediğim gibi İngilizcem çok kötü olmadığı için ben konuşma ağırlıklı kursu seçtim. İngilizceniz iyiyse ve sizin de pratik yapmaya ihtiyacınız varsa Callan metot sayesinde konuşma ve dinleme becerilerinizi hızlıca geliştirebilirsiniz.

Eğer İngilizceniz yeteri kadar iyi değilse yani başlangıç aşamalarındaysanız ben size Callan metodu pek önermem, çünkü derste işlenen konu, 1-2 hafta boyunca her gün tekrar edilmekte, dil bilgisine de pek girilmediği için zorluk çekebilirsiniz. Ancak, hem genel İngilizce derslerine gireyim hem de konuşma üzerine pratik yapayım diyorsanız böyle bir durum da mümkün. Benim günde sadece 4 saat konuşma ağırlıklıydı ama 2 saat genel İngilizce, 2 saat konuşma ağırlıklı dersleri alan arkadaşlarım vardı. Böyle bir durumda hem kelime haznenizi geliştirebilir, dil bilgisi öğrenebilir ve bol bol konuşma pratiği yapmış olursunuz.

Dil Okulunda Sosyal Etkinlikler

Dil okulunda haftanın en az 2-3 günü etkinlik düzenleniyor. Etkinliklerin çoğu İngiltere’de görülmesi gereken yerleri kapsıyor. Londra’daki Tarihi yerlere, müzelere, festivallere geziler düzenleniyor. Açık hava sinemaları, bilardo gibi sosyal etkinliklere istediğiniz zaman katılabiliyorsunuz.

İngiltere tecrübelerimi, gördüklerimi yazmaya devam edeceğim.

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir