Scroll to top

Siz de Londra’da 1, 3 ve 6 aylık veya daha fazla süre dil kursu maliyetinin ne olduğunu merak ediyorsanız bu yazı tam size göre.

Yurtdışı eğitim bütçenizi belirlerken Londra’da dil eğitimi fiyatlarının yanında, yurtdışı uçak biletinizi, yurtdışı konaklama ve yeme-içme gibi çok önemli olan diğer yan masraflarıda göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Dolayısıyla, bu yazımızda yurtdışına ucuz uçak bileti bulma, ortalama yurtdışı yaşam masrafları (daha çok Londra için geçerli), Londra konaklama ve tabi ki sizler için seçtiğimiz bazı Londra dil kursu fiyatlarını başlıklar halinde paylaşacağım.

Londra’da Dil Eğitimi Maliyeti Nedir?

Londra’da dil eğitimi maliyetini hesaplarken göz önünde bulundurmanız gereken birçok faktör olduğunu yukarıda bahsetmiştik.

Yurtdışı Uçak Bileti

Uçak biletleri aynı zamanda yurtdışı eğitimine karar vermenizi de etkileyecek bir faktör. Bunun için tatil sezonları diyebileceğimiz Yaz ayları ve Paskalya tatili gibi dönemlerde yurtdışı eğitimine başlayacaksanız erkenden yurtdışı eğitimine vermeniz ve uçak biletlerinizi de erken almanız gerekmekte.

Erken uçak bileti almak için en çok kullanılan ve ucuz uçak bileti bulabileceğiniz yerel ve uluslararası bazı websitelerini aşağıda paylaşıyorum;

Ucuzabilet

Ekobilet

Cheapflights

Skyscanner

Londra’da Yaşam Masrafları

Londra`da ortalama yaşam masrafını hesaplarken, Londra’nın pahalı bir şehir olduğunu unutmamak gerekiyor.

Sizin fikir vermesi açısından aşağıdaki siteleri sizinle paylaşıyorum. Bu sitedeki verilere göz önünde bulundurulduğunda Londra Istanbul’dan  %116 daha pahalı bir şehir. Benzeri verilere ulaşmak için aşağıdaki iki siteyi ziyaret ederek, tüketim malzemelerini, konaklama ve ulaşım gibi maliyetleri kıyaslayarak inceleyebilirsiniz.

Expatistan

Numbeo

Londra’da Konaklama

Yurtdışı eğitim düşündüğünüzde en cazip konaklama imkanlarından bir tanesi aile yanı konaklama. Aile yanı konaklama seçtiğinizde konaklama ve yeme-içme masrafları da buna dahil olduğu için konaklama için makul bir ücret ödeyebilirsiniz. Böylece, Londra’da aile yanında kalmanın avantajlarını yaşamaya başlarsınız.

Diğer bir konaklama seçeneği ise okulların öğrenci yurtları. Londra’da hemen hemen hizmet veren tüm dil okullarının kendilerine ait veya anlaşmalı oldukları öğrenci yurtları bulunmakta.

Otel’de konaklamaya gelince, uzun dönemli yurtdışı eğitim düşünen biri için otelde konaklamak çok mantıklı değil. Çözüm olarak, hostel tutabilir veya bir oda kiralayabilirsiniz. Numbeo isimli web sitesini incelediğinizde Londra merkezde bir yatak odak odalı konaklama size £1675’e mal olacaktır.

Yurtdışı dil eğitim ücreti

Londra’da dil eğitimi masraflarının sizin için kaça mal olacağını görmeniz açısından aşağıda 3 farklı okuldan 3 farklı dil eğitimi süresini ayrı ayrı inceledim.

Detayları inceleyerek ve aşağıdaki linklere tıklayarak Londra’da dil eğitimi ile ilgili diğer tüm fiyatlara ulaşabilirsiniz.

Gösterilen fiyatlar kur fiyatlarına göre değişik göstermekle beraber, bu fiyatlar 2016 fiyatları olup, 2017 fiyatları güncellenmektedir.

Avalon School of English

  • İngilizce Dil Kursu
  • Süre: 4 hafta
  • Ders Saati: 15 saat (haftalik)
  • Ücret: 5440TL

Londra`da 4 haftalık diğer dil kursu fiyatlarını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Speakeasy School of English

  • İngilizce Dil Kursu
  • Süre: 12 hafta
  • Ders Saati: 15 saat (haftalik)
  • Ücret: 3168TL

Londra`da 12 haftalık diğer dil kursu fiyatlarını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

LSI Language Studies International

  • İngilizce Dil Kursu
  • Süre: 24 hafta
  • Ders Saati: 10 saat (haftalik)
  • Ücret: 10237TL

Londra`da 24 haftalık diğer dil kursu fiyatlarını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Bu yazımdan Londra’da dil eğitimi almanın maliyeti hakkında sizlere rehber olması açısından bilgiler vermeye çalıştım. Umarım sizler için faydalı olur.

İngiltere’nin farklı şehirlerinde dil eğitimi almak istiyorsanız, StudyACourse.com’da arama kısmına ingiltere yazarak arayabilir ve sorularınız olduğunda bize ulaşın kısmından sorabilirsiniz.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir