Scroll to top

Londra Çevresinde Gezebileceğiniz 5 Şehir


StudyACourse - 10 Şubat 2020 - 0 comments

İngiltere’nin en büyük şehri başkent Londra, gezmekle bitmeyecek kadar büyük bir şehir. Ancak eğer İngiltere’nin farklı şehirlerini de görmek, diğer şehirleri de tanımak isterseniz bunu Londra’daki toplu taşıma araçlarıyla kolaylıkla yapabilirsiniz. İngiltere’nin Londra dışında çok güzel olan farklı şehirleri de var. Bu yazımızda Londra’dan gezmeye gidebileceğiniz bu farklı şehir seçeneklerini bir araya getirdik.

CAMBRIDGE
Londra’nın kuzeyinde bulunan, adını Cam Nehri’nden alan üniversiteler şehri Cambrige City. Londra’dan kendi aracınızla yola çıkarak 1 saat 45 dakika süren bir yolculukla ulaşabilirsiniz. Trenle gitmek daha cazip gelecekse London King’s Cross’dan Cambridge Station’a yalnızca 55 dakika. Bilet fiyatları ise ortalama 25 sterlin civarlarında. Eğer otobüs yolculuğunu deneyimlemek isterseniz London Victoria Coach Station ve Cambridge City Center arasındaki yolculuğunuz 5-20 sterlin aralığında mal olacak ve ortalama 2 saat sürecektir. Bilim merkezi niteliğinde olan Cambrigde, görülmeye has dokusuyla eğlenceli vakit geçirmenizi sağlayacaktır. Bronz çağından beri varlığını sürdüren bu antik şehirde 12. yüzyılda Cambridge Üniversitesi kurulmuş ve dünyada eğitimin merkezi olarak adlandırılabilecek birkaç üniversiteden biri olmuştur. Aynı zamanda yazılım ve bioscience gibi alanlarda kullandıkarı ileri teknoloji ile bir çok girişimin bu şehirden doğması kaçınılmaz olmuştur. Cam Nehri’nde sandalla gezinirken bir taraftan da tarihe şahitlik edip romantik bir vakit geçirme imkanı yakalayabilirsiniz.

 

OXFORD
Londra’nın kuzeybatısında bulunan, dünyada eğitim başarısı ile anılan bir diğer şehir de Oxford City’dir. Paddington Station’dan her 5 dakikada bir Oxford Station’a tren bulabilir ve sadece 1 saat içerisinde ulaşabilirsiniz. Yoğun saatlerde 25 sterlin civarında olan bu seyahatinizi daha önceden planlayıp daha ucuz hale getirebilirsiniz. Eğer seyahatinizi otobüs ile yapmak istiyorsanız London Victoria Coach Station’dan Oxford Bus Station’a 15 dk sıklığında olan kalkışlara rahatlıkla yetişebilirsiniz. Oxford yolculuğunuz 1 sa. 45 dk. civarında sürecek ve £15-£20 arasında bir maliyeti olacaktır. Eğer kendi aracınızla gitmek istiyorsanız yaklaşık olarak 1 sa. 48 dk. alacaktır. İngiltere’nin Anglo-Saxon devrinden beri varlığını sürdüren bu şehir, üniveritesinin yanısıra eşsiz tarihi ve mimarisiyle dikkatinizi çeken bir diğer şehir olacaktır. 14. yy.’dan kalan Carfax Tower, Harry Potter fanlarını heyecanlandıracak Oxford stüdyoları ve Christ Church College, alışveriş tutkunlarının kesinlikle uğraması gereken Covered Market, Oxford Kalesi, çeşitli katedral ve müzeler Oxford’da vaktinizi alacak harika lokasyonlardan olacaktır.

 

BRIGHTON
Londra’nın güneyinde doğu Sussex bölgesinde bulunan tatil beldesi oluşu ve dil okulları ile anılan sıcak şehir Brighton and Hove İngiltere’nin gözde şehirlerindendir. Londra’dan aracınızla 1 sa. 50 dk. civarında ulaşım sağlayabileceğiniz bu şehire eğer tren ile gitmek  isterseniz London Victoria, London Bridge Station and St. Pancras International’dan Brighton Station’a £10-£20 aralığında bilet satın alarak 1,5 saat içerisinde ulaşabilirsiniz. Otobüs yolculuğu yapmayı tercih ederseniz Victoria Coach Station ve Brighton Coach Station arasında geçecek yolculuğunuz ortalama 3 saat sürecektir. Soğuk deniz suyu ve çakıl taşlı kumsalı ile yazın kaçamak yapılacak en güzel yerlerden birisidir. Daha detaylı bilgi için Brighton ile ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.

MANCHESTER
Kuzey İngiltere’de yer alan ve İngiltere’ye gelen futbol severlerin düşkün olduğu Manchester United ve Manchester City takımlarına ev sahipliği yapan muazzam şehir Manchester. Londra’dan Manchester’a şahsi aracınızla gitmek istiyorsanız ortalama 4 saatinizi alacaktır. London Euston Station’dan Manchester Piccadilly Station’a 20 dk. aralıklarla kalkan trenlerle yaklaşık 2 saatte ulaşabilirsiniz. Yolculuğunuzun maliyeti ortalama 50 sterline mal olacaktır. Otobüs ile ulaşım ise London Victoria Coach Station ve Manchester Central Coach Station arasında ortalama 4-6 saat arasında sürecektir ve size ortalama 15 sterline mal olacaktır. Zaman problemi olanlar için London Heathrow’dan Manchester Airport’a 150 sterlinlik bir bilet ile 1 saatte ulaşabilirsiniz. Endüstrisini temsil eden müzeleri ve spor tesisleri görülmeye değer en iyi lokasyonlarından olup, sanat severlerin uğrak yeri Opera House ve Chill Factor Manchester da kıymetli vakit geçirmenizi sağlayacaktır.

BATH, SOMERSET
Ve yazımızı Londra’dan kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz rüya gibi bir şehir olan Bath ile tamamlıyoruz. Oldukça İngiliz yapısını korumuş ve arkeolojik açıdan İngiltere’nin en etkileyeci şehirlerinden olan Bath, Londra’nın batısında bulunmaktadır. Londra’dan Bath’a kendi aracıyla gitmek isteyenler için yolculuk 3 saat civarında sürecektir. Tren yolculuğu ile ise London Paddington Station’dan tarihi Bath Spa Station’a 1,5 saat civarında yaklaşık 45 sterlin ödeyerek ulaşabilirsiniz. Ünlü yazar Jane Austen’nın kitapları ve antikaları ile ilgileniyorsanız burayı kesinlikle seveceksiniz. Türk hamam kültürünün izlerini görebileceğiniz Roman Bath, 7 yy.’da kurulan dini merkez olan Bath Abbey, çeşitli müze ve resim galeriler, mimarisine hayran kalacağınız caddeler içerisinde taşıdığı mistik yapısı Bath ile aşk yaşamanıza sebep olacaktır.

Sevgili okurlar daha kaleme alınacak birçok şehri olan İngiltere’de seyahat planı hazırlıyor ve daha fazla hangi şehirlere gideceğinizi merak ediyorsanız yorum yapabilir veya bizlerle direkt iletişime geçebilirsiniz. Sizler için İngiltere hakkında merak ettiğiniz her detayı açıklamak için heyecanla bekliyor olacağız. Bizleri takipte kalın 🙂

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir