Scroll to top

İngiltere’ye Okumaya Giderken Bilmeniz Gereken Önemli Bilgiler


StudyACourse - 8 Ekim 2019 - 0 comments

Sevgili okurlar,

İngiltere’de dil eğitimi almaya karar verdiyseniz, işlemleriniz olumlu sonuçlandıysa ve artık İngiltere’ye öğrenci olarak gelmeye hazırsanız, aşağıda paylaştığımız ipuçları aklınızda bulunsun. Elimizden geldiğince İngiltere’ye okumaya giderken bilmeniz gerekenleri özetleyeceğiz.

a) Sağlığınıza Dikkat Etmelisiniz

Her nereye giderseniz gidin ilk önceliğiniz sağlığınız olmalı. Farklı bir iklime ve farklı insanların içine gittiğinizi unutmayın. İngiltere’nin yasal ya da yasal olmayan yollarla çok fazla göç aldığını ve genelde gıdaların da farklı ülkelerden tedarik edildiğini düşünürseniz bağışıklık sisteminizi güçlü tutmakta fayda var.

Yiyecekler

Genel olarak hazır beslenen bir halk ile iç içe olacaksınız ve zaman zaman sizler de hazır tüketeceksiniz. Bu konuda yiyecekleri nasıl yaptıklarını ya da aldığınız hazır ürünlerin nasıl yapıldığını yetkililere sorduğunuzda size en içten şekilde sabırla cevap vereceklerdir.

Hava Durumu

Aynı zamanda çok değişken bir hava ile karışılacaksınız. Gün içerisinde havanın her türlü mevsimi size yaşatmasına şahit olacak ve bununla eğlenmeyi öğreneceksiniz. Peki bu çeşitlilikle sağlık açısından nasıl mücadele edebilirsiniz? İngiltere’ye gelirken ilk aşamada bağışıklık sisteminizin ihtiyacı olacak çeşitli vitaminleri, antibiyotik ve ağrı kesicileri valizinize almayı unutmayın. Yanınıza alacağınız tüm ilaç ve besin desteklerini doktorunuza danışmadan kullanmayın. Yabancı olduğunuz bir yerde yanlış bir ilaç kullanarak hasta olmak istemezsiniz.

İlaçlar

Eğer kronik bir rahatsızlığınız var ise zaten bunun önlemini almış olacaksınız. Oldu ki sağlık koşullarınızda problem yaşadınız hemen 111 NHS’i arayarak durumunuzu kısaca belirtip -eğer ihtiyacınızın olacağına karar verdiyseler ki siz yabancı olduğunuz için çözüm odaklı yaklaşacaklardır- sağlık görevlilerinin yardımınıza gelmesini bekleyebilirsiniz. Eğer kendiniz gidebiliyorsanız bir sağlık merkezinde, zaten danışmanlık firmanızın size yaptırmış olduğu sağlık sigortasından yararlanabilir ve rahatlıkla eczane bulabilirsiniz. Naçizane tavsiyemiz sağlık için çok önemli rol oynayan meyve ve sebzeleri sık sık tüketmeye çalışmanız olacaktır. İstediğiniz her ne ise sezonunda olsun ya da olamasın marketlerde ya da açık manav tarzı yerlerde bulabilirsiniz.

B) Pasaportunuzu çok iyi saklayın

İngiltere’ye bir süre yaşamak için geldiğinizi ve sizin bireysel kimliğiniz olan pasaportunuza sahip çıkmanız gerektiğini unutmayın. Kaybettiğiniz ya da deforme ettiğiniz takdirde hemen danışmanlık şirketinizle iletişime geçin ya da İngilizce seviyeniz kendinizi ifade etmenize müsaade ediyorsa kayıtlı olduğunuz okulunuza gidip yetkili kişilere bildirin. Çok fazla güvenlik tedbirlerine sahip olmalarına rağmen her yerde olduğu gibi İngiltere’de de dikkatinizi vermeniz gerekir. Her şey yolunda giderken rahatsız olduğunuz bir durum yaşadıysanız hemen 999 olan acil servisi arayıp rahatlıkla güvenliğinizi sağlamış olursunuz.

c) Trafik ve Seyahat

İngiltere’ye öğrenci olarak geldiniz ve ilk karışılacağınız ters durumlardan biri bildiğiniz üzere trafiğin akış yönü olacaktır. Bildiğiniz üzere İngiltere’de trafik soldan akar. Bu karışıklığa bir süre geçip, alışana kadar önce sola daha sonra sağa bakmaya öğrenin. Yönler ilk aşamada kafanızı karıştıracaktır. Trafikte olan sürücülerin yol vermek, sabırlı olmak gibi çok kibar davranışları olduğundan alışmak çok kolay olacaktır. Selamlaşmayı çok seven bir toplum olan İngilizlerle birlikte sizler de bu alışkanlığı geliştireceksiniz. İngilizler bu nazik davranışları herkesten beklemektedir. Yaya yollarına, engellilerin yollarına dikkat etmek farkındalığınızı artıracaktır ki sokaklarda engellilerin araçlarını rahatlıkla kullanabilecekleri müthiş tasarıma hayran kalacaksınız.

Seyahat yapmayı ve seyahat yaparken yeni bilgiler öğrenmeyi seviyorsanız İngiltere size tarihi, mimarisi, doğası, eğlence mekanları ile çok güzel olanaklar sağlayacaktır. Önceden plan yapmanız önemle tavsiye edilir ki ulaşım fiyatları Türkiye’ye oranla oldukça pahalı ve keyiflidir. Öğrenci olarak geldiğiniz için mutlaka öğrencilik imkanlarından yararlanıp Railcard, Oyster gibi indirimli ulaşım sağlayacağınız kartları edinmelisiniz. Bütün ulaşım hatlarında dikkatli olmanızı tavsiye ederken Underground’da biraz daha fazla dikkatinizi arttırıp yolculuklarınızı daha güvenli bir hale getirebilirsiniz.

D) Diğer Detaylar

Sosyalleşmeyi fazlasıyla seven İngiliz halkının içine bir öğrenci olarak geliyorsanız ve sizlerin enstrüman çalma ya da çeşitli spor dalları ile uğraşma eğiliminiz varsa, İngiltere’de normal yaşamınızı devam ettirebileceğiniz güzel imkânlarla karşılaşabilirsiniz.

Biliyorsunuz ki İngiltere’de hayat Sterlin cinsinden akıyor. Gelmeden önce İngiltere’de bulunan bazı bankalar (Barclays vs.), Türkiye’de bulunan bazı bankalar (TEB vs.) ile anlaşmalılar ve bu size İngiltere’de en uygun hatta kesintisiz para transferlerinizi kolaylıkla gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Gelmeden önce araştırmanız İngiltere’de olan yaşantınızı kolaylaştıracaktır. Mümkünse Türkiye’de en güvendiğiniz bir bireye vekalet bırakmanız Türkiye’de gerçekleşmesi gereken bütün işlemlerinizi devam ettirmenizi sağlayacaktır.

Yazımızın başında havanın değişkenliğinden bahsetmiştik. Bu değişkenlik gün içerisinde yağmur yağmaya başladığı anda bir bakmışsınız ki güneş açmış her yer bahar olmuş. Bu sebepledir ki şemsiye taşımayı ya da su geçirmez özellikte olan eşyalarınızı bavulunuza almayı unutmayın.

Evet arkadaşlar bu yazımızda sizlere İngiltere’de yaşayan bir öğrencinin bilmesi gereken en önemli bilgileri paylaşmak istedik. Umarız istediğiniz faydayı sağlamışızdır. Bizleri diğer sosyal medya kanallarımızdan takip etmeyi ve aklınıza takılan her türlü soruyu sormayı unutmayın.

Ücretsiz Danışmanlık Hatıımız: +90 553 827 5460 > WhatsApp mesajı gönder!

YouTube | Instagram | Facebook | Twitter

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir