Scroll to top

İngiltere’de eğitim hayatınızda atacağınız en büyük adımlardan biri. Şimdiye kadar İngiliz kültürünün bazı özelliklerini öğrenmiş olabilirsiniz. Ancak bir çok öğrenci İngilitere’de hayata nasıl adapte olacakları konusunda sıkıntı yaşayacağını hissetmektedir.

Türk kültürüyle İngiliz kültürü arasında birçok farklılık olsa da, aşağıda kolay bir şekilde öğrenip adapte olabileceğiniz ve İngiltere’de karşılaşacağınız 6 kültürek farklılık nelerdir, bunları bulabilirsiniz.

1. İngiliz espri anlayışı

İngilizlerin espri anlayışını anlamak zor olabilir. Çoğu zaman esprilerinde ironi ve dalga geçme vardır. İngiltere’de eğitim esnasında İngilizlerle konuşurken ciddiler mi espri mi yapıyorlar anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Ancak, İngilizlerle ne kadar çok sohbet ederseniz o kadar çok espri anlayışlarını da yakından tanımanız kolaylaşır. İngiliz esprilerini anlamanız onlara illaki güleceksiniz anlamına gelmiyor tabi ki.

2. Kibarlık

İngilizce olarak günlük bir istekte bulunurken Lütfen, Teşekkürler gibi kelimeleri kullanmanız beklenir. Örneğin, biri sizin geçeceğiniz kapıyı tuttuğunda “Teşekkürler”, birine kazara değdiğinizde veya çarptığınızda “Özür dilerim” demeniz beklenir. 

3. Sıra’da beklemek

İngiltere’de hayata alıştıktan kısa bir süre sonra insanların banka, kafe, restaurant gibi yerlerde sıkılmadan sırada beklediklerini görmeniz sizi şaşırtmasın. Sırada bekleyenlerin arasına sıkışmak veya sıranız gelmeden öne geçmeye çalışmanız kaba bir davranış olarak görülür. Acil işleriniz olsa da veya zamanınız olmasa da sırada bekleyerek işlemlerinizi tamamlamanız beklenir.

4. Kişisel alan – Mesafe

İngilizler her ne kadar açık ve arkadaş canlısı insanlar olarak bilinseler de bir İngilizle konuşurken çok fazla yaklaşmamanız ve karşınızdakinin kişisel alanına saygı göstermeniz beklenir. Mesafeli durmanız samimi olmadığınız anlamına gelmez.

5. Vakit

İngilizler için dakiklik çok önemlidir. Derslerinize, seminerlere, iş görüşmelerine, toplantılarınıza zamanında gelmeniz beklenir. Eğer geç kalırsanız, görüşeceğiniz kişi üzerinde kötü bir imaj oluşturmuş olursunuz. Eğer geç kalacağınızı düşünüyorsanız görüşme yapacağınız kişiyi ya da eğitim alacağınız okulunuzu aramanız gerekiyor.

6. Yemek

İngiliz yemekleri ile ilgi daha önceki yazımı buradan okuyabilirsiniz. İngiliz yemeklerinin tadı başlarda size garip gelebilir.  Soslama, pişirme tarzları çok olmasa da farklılık göstermektedir. İngiltere’de eğitim alırken fish ve patates cipsi ve pie mutlaka deneyin. Londra gibi metropol şehirlerde dünya mutfağının birbirinden farklı tatlarını bulabileceğiniz binlerce restaurant bulmanız mümkün.  Öğrenci yurdunda konaklıyorsanız, mutfağınızda Türk yemeklerini de pişirebilirsiniz. Yemeklerinizi yaparken, Londra’da dünyanın birçok farklı ülkesinden gıda ürünlerinin satışının yapıldığı uluslararası marketler bulabilirsiniz.

Eğer hala yurtdışı eğitim için başvuru yapmadıysanız, hemen studyacourse.com’dan 50’ye yakın dil okulu ve 150’den fazla dil eğitimi programını inceleyerek size ve bütçenize uygun dil eğitimi veren okulları inceleyebilir ve yurtdışı eğitiminize karar verebilirsiniz.

Aşağıdaki yorum kısmına sorularınızı ve düşüncelerinizi yazabilir ve yazılarımızı sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz 🙂

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir