Scroll to top

Aşağıdaki maddeler İngiltere vizesine başvurmayı düşünen üniversitede okuyan ya da mezun olmuş öğrencilerimiz içindir. Lise ve alt sınıflar için ve de iş dünyasının vizeleri hakkında ayrı bir blog yazısı yazacağım.

Ayrıca aşağıdaki maddeler en temel maddelerdir. İngiltere vizesinde Her öğrencinin durumu kendisine özel oluyor ve tek tek görüşmek gerekiyor. Bu sebeple vize ekibimizle görüşmeden evrak hazırlamaya başlamayınız. Bu beş maddede İngiltere okul kayıt mektubu, İngiltere’de konaklama ve benzeri zaten yapmanız gerekenleri yazMAdım. Bunlar yapıldıktan sonra İngiltere vize başvurusunda gözden kaçan en önemli noktalara dikkat çekmek istedim.

Güven Veren Bir Üniversitede Okumak ya da Mezun Olmak

4 yıllık bir üniversitede okuyorsanız ve açık öğretim değilseniz İngiltere Konsolosluğundaki vize memurları dosyanıza olumlu bakarlar. Ama eğer 2 yıllık bir fakültede okuyor ya da mezunsanız veya açık öğretim okuyor ya da mezunsanız bu sizin dosyanız için eksi bir puandır.

Finansal Durumun İngiltere’deki Eğitim İçin Yeterli Olması

İngiltere’deki eğitim planınıza uygun ve yeterli bir finansal kaynak göstermelisiniz. Burada dikkat etmeniz gereken iki şey var. Birincisi gittiğiniz süre ve programa uygun bir rakamın hesabınızda ya da sponsorunuzun hesabında olması gerek, ikincisi de bu paranın nasıl kazanıldığının mantıklı bir göstergesinin olması gerek. Başvuru samanına yakın günlerde yatan yüklü paraların pek bir önemi yoktur ve hatta olumsuz etki yapabilir. Bu miktarı belirlerken de Londra’daki yaşam maliyetlerini dikkate almanızı öneririm. İngiltere Vize ekibimiz size güncel bilgileri paylaşacaktır. 

İngilizce Eğitim Alınmış Olması

Bu da vizenin olumlu sonuçlanmasında etkili bir durumdur. Eğer yakın zamanda bir İngilizce eğitim aldıysanız, bunun resmi sertifikaları dosyanızda ise ya da üniversitede de İngilizce hazırlık okuduysanız bu büyük avantaj sağlayacaktır.

Böylelikle, vize dosyanıza bakan memura, İngilizce eğitim alma isteğiniz hakkında olumlu bir izlenim verirsiniz.

Sponsor Olan Kimsenin Sizinle Olan Bağlantısı

Bu da çok önemli bir konudur İngiltere Vizesinde. Sponsor dendiğinde aileniz dışında birisi olduğu gibi anne-babanız da olabilir. Sizin İngiltere’deki eğitim ve diğer masraflarınızı karşılayan kim ya da kimlerse onlar sizin sponsorunuz olarak geçer dosyada.

Burada önemli olan sizin sponsorunuzun sizinle makul bir yakınlığının olmasıdır. Anne, baba, amca, dayı ve abiniz sponsorunuz olursa bu olumlu bir durumdur. Ancak uzak bir akrabanız ya da mesela babanızın bir tanıdığı iş adamı sponsor olursa bunu izah etmek güçtür.

Ama eğer sponsor olan kişi ya da şirkette stajyer olarak çalıştıysanız o şirket ya da kişi sizin eğitiminiz için sponsor olabilir ve sponsorluk mektubunda, İngiltere’den Türkiye’ye döndüğünüzde sizi işe alacağını yazabilir. Böylelikle size yüklü bir miktar para vermesinin makul bir gerekçesi olmuş olur.

Evraklarınızın Tam Olması

Dosyanızda her evrak çok güçlü olsa da, finansal durumunuz yıllarca İngiltere’de çalışmadan yaşamaya yetecek olsa da temel evraklardan bir tanesi eksik olursa İngiltere için vize alma ihtimaliniz çok düşer. O sebeple sizden istenen evrakları eksiksiz dosyanıza koymaya gayret edin.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir