Scroll to top

2018 Yılında Yurt Dışı Eğitimde Neler oldu?


StudyACourse - 24 Eylül 2019 - 0 comments

Elimizden geldiğince her fırsatta yurt dışında eğitim almak ile ilgili bilgiler paylaşıyoruz. Bu yazımızda da 2018 yılında yurt dışı dil eğitimiyle ilgili bazı veriler paylaşacağız. Bu verilerin yurt dışında dil okulu bulma konusunda size yardımcı olacağına inanıyoruz.

İngilizce Öğrenmek için En Çok Tercih Edilen Ülkeler:

İngilizce öğrenmek için en çok tercih edilen ülke doğal olarak İngiltere. İngilizcenin doğduğu topraklar olan İngiltere, yüzlerce kaliteli dil okuluna sahip. Okulların kaliteli olması dışında, İngiltere’de konuşma pratiği yapmanız İngilizceyi doğru konuşmanıza fazlaca fayda sağlayacaktır. En çok tercih edilen 2. ve 3. ülke ise sırasıyla Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri. Bu iki ülkenin de ana dilleri İngilizce. Bu sebeple bütçenize uygun ise bu ülkeleri de tercih edebilirsiniz.

İngilizce Öğrenmek için En Çok Tercih Edilen Şehirler:

Yukarıda belirttiğimiz gibi İngilizceyi doğru ve kolay bir şekilde öğrenmenin en mümkün olduğu yer, bu dilin doğduğu yer olan İngiltere’dir. Bu sebeple öğrencilerimiz çoğunlukla İngilizce öğrenmek için İngiltere’yi tercih eder. İngiltere içinde hangi şehirde İngilizce öğrenmek istediğiniz önemlidir. Önemli olmasının başlıca sebepleri dil eğitimi ve yaşam maliyetlerinin şehir şehir değişmesi ve her şehrin sunduğu sosyal hayatın farklı olması. Sosyal hayatı gelişmiş bir şehirde dil eğitimi almak size İngilizce konuşmak anlamında çok faydalı olacaktır.

İngilizce öğrenmek için en çok tercih edilen şehir İngiltere’nin başkenti Londra’dır. Londra, her milleten insanı barındıran büyük bir şehir. Bu şehirde dil eğitimi alırken hem daha kolay İngilizce pratiği yapabilir hem de farklı kültürden insanlarla tanışabilirsiniz.

En çok tercih edilen 2. şehir ise İngiltere’nin güneydeki şehri olan Brighton’dır. Bir sahil şehri olan Brighton İngiltere’nin geri kalanına oranla daha sıcak havaya sahiptir. Sosyal hayatı renkli ve hareketlidir. Kendinizi kaptırmadığınız sürece gayet iyi bir şekilde İngilizce öğrenebileceğiniz bir şehirdir.

Dil eğitimi için tercih edilen diğer şehirler ise sırasıyla Bournemouth, Manchester ve Cambridge’tir. Londra’ya oranla daha ucuz olan bu şehirler, İngilizce öğrenmek için tavsiye edebileceğimiz şehirlerdendir.

Şimdi gelelim en önemli konuya; En Çok Tercih Edilen Yurt Dışı Dil Okulları

İngilizceyi doğru öğrenmek için doğru okulları seçmeniz önemli. Yanlış bir okul ile dil eğitimine başlamak daha sonra düzeltmesi zor hatalara sebep olabilir. Bu sebeple StudyACourse.com olarak isteyen herkese ücretsiz danışmanlık veriyoruz. Siz de bu hizmetimizden faydalanmak isterseniz +90 553 827 5460 numaralı telefondan bize ulaşabilir ya da StudyACourse.com adresinden “Sizi Arayalım” formu doldurabilirsiniz.

Listemizin başında St. Giles International Dil Okulları geliyor. St. Giles, İngiltere başta olmak üzere ABD ve Kanada’da hizmet veren bir okul. İyi eğitimcilere ve imkanlara sahip okul, her sene Türkiye’den yüzlerce öğrenciyi misafir etmekte.

Listemizinin devamında ise EC English, Kaplan International, The English Studio ve New College Group yer almakta. Bahsettiğimiz bu 5 okul da size İngilizceyi öğrenme konusunda en kaliteli şekilde hizmet verecektir.

Yurt Dışı Eğitim ile İlgili 2018’e ait Diğer Veriler ise şöyle:
  • Her 100 öğrenciden 34’ü kadın.
  • En çok tercih edilen eğitim süresi 10 hafta.
  • İngilizce öğrenmek için en az tercih edilen ülkeler İrlanda ve Güney Afrika oldu.

Related posts

Yorum yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir